Speltips, Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 20/2: Två defensivt svaga lag

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2016

Det blir ett riktigt bottenmöte när Columbus Blue Jackets får besök av Buffalo Sabres. Det behöver dock inte betyda att det blir bristande underhållning, kanske rent av snarare tvärtom?

Två av seriens absolut svagaste lag den här säsongen drabbar samman i Columbus, när hemmalaget Blue Jackets får besök av bottenkonkurrenten Buffalo Sabres. Det här blir en match mellan två lag som båda har 54 inspelade poäng efter 58 spelade matcher i grundserien. Det är inget vidare bra facit.

Anmärkningsvärt är också att Columbus Blue Jackets med sina 180 insläppta mål också är det sämsta defensiva laget i hela NHL. Buffalo Sabres har släppt in 162 mål, vilket inte heller det är särskilt imponerande. 149 gjorda mål framåt är dock inte illa av Columbus Blue Jackets, men med 180 insläppta mål räcker inte ens det.

Inför den här matchen har faktiskt haft ett par veckor av fin ishockey bakom sig. Laget har tagit sex vinster på sina nio senaste matcher och ser plötsligt ut som ett lag som kan klättra något i tabellen. Det är såklart för sent för att rädda en slutspelsplats (om vi inte får se ett supermirakel) men det finns ju heder kvar att spela om. Det ska inte underskattas, speciellt inte när det kommer att höja moralen inför nästa säsong.

Lite tyngre för Buffalo Sabres

Resultatraden de senaste veckorna är inte fullt lika glädjande för Buffalo Sabres, som förlorat fem av sina sju senaste matcher. Två vinster är i för sig inte så pjåkigt, men de kom mot två för närvarande tämligen svaga lag i Colorado Avalanche och Montreal Canadiens.

Vad som är verkligt anmärkningsvärt är antalet insläppta mål på sistone. 35 insläppta mål på de tio senaste matcherna är helt enkelt för mycket och gör det svårt att ta särskilt många poäng.

Intressant inför det här mötet är karaktären på matchen. Det här är två lag som spelar mot varandra ett par gånger per säsong och på sistone har vi fått göra oss vana vid målrika historier. 4-2, 4-6, 4-2, 2-4, 1-3, 2-5 och 3-4 är resultatraden i de sju senaste matcherna mellan lagen. Där kan vi snacka målrikt.

Tänk på att hemmalaget saknar David Clarkson inför matchen, medan Jared Boll och Sergei Bobrovsky är osäkra till spel. Hos gästerna saknas Daniel Catenacci, Tyler Ennis och Cody McCormick. Ryan O’Relly hoppas ha kryat på sig tillräckligt för att komma till spel.

Känslan är att det finns goda möjligheter till mål i den här matchen. Det grundar vi på en rad saker. Dels brukar det bli målrikt när lagen drabbar samman. Dessutom har båda lagen varit riktigt svaga defensivt den här säsongen. Lagen besitter också en hel del offensiv kvalité och i ett bottenmöte brukar sådant få spelrum. Därför spelar vi över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,82 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, lördag 20/2
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Columbus Blue Jackets  2,20 bwin logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Buffalo Sabres  3,10 betsson logo
Över 5,5 mål  2,20 williamhill logo
Under 5,5 mål  1,67 williamhill logo

Oddsens motsvarighet i procent: