Speltips, Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 18/1: Här hämtas målspel

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2017

Det blir ett målspel till i runda slängar 2,20 gånger pengarna inför matchen mellan Columbus Blue Jackets och Carolina Hurricanes i NHL. Matchen spelas natten till onsdag svensk tid.

Columbus Blue Jackets och Carolina Hurricanes drabbar samman för andra gången på bara någon vecka. Förra gången lyckades Hurricanes vinna med 5-3 på hemmaplan, men den här gången är det alltså Blue Jackets som har fördelen att spela inför sin hemmapublik.

Som bekant har Blue Jackets haft en väldigt fin säsong och lyckades efter 18 raka vinster segla upp som serieledare i den totala NHL-tabellen. Efter fyra förluster på de sex senaste matcherna har laget dock tappat den positionen och skuggar nu Washington Capitals, som tagit över förstaplatsen.

Hur som helst är det fortfarande tätt i toppen och en vinst kan betyda att vi har en ny serieledare. Blue Jackets har – den något sämre formen till trots – goda möjligheter att plocka den vinsten mot Hurricanes natten till onsdag svensk tid. Problemet är dock att gästerna kommer till matchen med en gryende form, en trend som laget startades i och med vinsten mot Blue Jackets för några veckor sedan.

Två lag med enormt produktiv offensiv

Det som förenar de här båda lagen är den väldigt starka offensiven. Hemmalaget slås bara av två andra lag i hela NHL när det kommer till antalet gjorda mål under den här säsongen. Hurricanes inledde lite sämre, men har skärpt till sig rejält på slutet. Nu fullkomligt sprutar laget in mål.

Om vi bara studerar den senaste perioden har Hurricanes 21 gjorda mål på sina fyra senaste matcher. Nu är det i för sig idel hemmamatcher, men det är trots allt en indikation på den kvalité som ändå finns i laget.

David Clarkson är den enda spelare som riskerar att missa matchen för hemmalagets del. Ryggen krånglar fortfarande för forwarden. Eddie Lack och Bryan Bickell är osäkra till spel i Carolina Hurricanes.

Vår känsla är att det kan bli åka av här. Det vore isåfall inte första gången mellan de här båda lagen. Samtliga matcher de senaste tre åren hade slutat med minst fem gjorda mål och det tror vi att även den här matchen kommer att göra. Över 5,5 mål till 2,20 gånger pengarna hos Betsafe (unik bonus på 1 500 kronor) har därmed ett fint spelvärde.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 18/1
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: