Speltips, Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 30/12: Toppen mot botten

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2015

Årets stora flopp mot årets stora succé. Det blir ett minst sagt intressant möte mellan Columbus Blue Jackets och Dallas Stars natten till onsdag svensk tid.

Natten till onsdag svensk tid bjuder på ett gäng NHL-matcher, bland annat det intressanta mötet mellan serieledande Dallas Stars och jumbon Columbus Blue Jackets.

På ena sidan står alltså det lag som imponerat allra mest hittills under säsongen och som tagit totalt 23 segrar på sina 37 matcher. Det är verkligen inte illa. Laget har också tryckt in smått otroliga 129 puckar på dessa 37 matcher. Det ger ett snitt på 3,5 gjorda mål per match.

Under de sista veckorna har laget sett smått oförskämt bra ut framåt, men dessvärre har de också släppt in lite för många mål. Det har kostat ett par förluster, men på det hela taget är vinstraden och formen god hos serieledarna. Mot jumbon får de gälla som solklara favoriter.

Fortsatt tung period

För hemmalagets del har säsongen inte varit fullt så fantastisk. Laget har alltså tagit allra minst antal poäng så här långt och de har enorma problem i främst defensiven. Det offensiva spelet fungerar tämligen bra, men 120 insläppta mål på 38 matcher är helt enkelt för mycket.

Med en sådan rad blir det inte lätt att på allvar konkurrera med de tyngre lagen. 22 förluster på 38 matcher är inte heller ett särskilt imponerande facit. Totalt åtta förluster på de elva senaste matcherna vittnar också om att trenden fortsätter i precis samma dystra håll för Columbus Blue Jackets.

Inför det här mötet har gästerna full matchtrupp att tillgå. Inga skador, sjukdomar eller avstängningar att rapportera om. Hemmalaget å sin sida saknar Cody Goloubef, Markus Hannikainen och David Savard. Troligen missar också Nick Foligno och Sergei Bobrovsky matchen. Tunga avbräck det där.

Ja, som ni hör är det här en match som bör domineras av gästande Dallas Stars. Det är trots allt klasskillnad mellan de här båda lagen och det bör synas. Vi kan tänka oss att det rinner iväg om gästerna har en bra dag, men vårt spel blir Dallas Stars vinna matchen (ordinarie tid) till 2,15 hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  Dallas Stars vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (UNIK: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, onsdag 30/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Columbus Blue Jackets  3,40 unibet logo
Oavgjort  3,90 expekt logo
Dallas Stars  2,15 nordicbet logo
Över 5,5 mål  1,90 unibet logo
Under 5,5 mål  1,90 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: