Speltips, Dallas Stars – Chicago Blackhawks 12/3: Dubbelt upp på målspel

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2016

Tanken är att dubbla vår insats när Dallas Stars får besök av Chicago Blackhawks under natten till lördag svensk tid. Båda lagen kommer till matchen med en tydlig måltrend i bagaget.

Ännu en fullspäckad NHL-helg står för dörren och den här gången väljer vi att inleda helgen med matchen mellan Dallas Stars och Chicago Blackhawks. Det är visserligen en match med väldigt sen matchstart, men för den som orkar stanna uppe kan det säkerligen bli underhållande.

Dallas Stars kommer dock med en ganska negativ trend till matchen. Laget har bara två vinster på sina sju senaste matcher och har haft stora problem framförallt i det defensiva spelet. På sina tio senaste matcher har laget släppt in hela 40 mål. Det är på tok för många.

På hemmaplan har laget bara tagit en seger på sina sex senaste matcher och det som i höstas såg så lovande ut har mynnat ut i något helt annat. Trots den risiga formen måste det understrykas att Dallas Stars är ett lag med stor potential och när de får bitarna att falla på plats är de att räkna med. Defensiven är minst sagt risig för tillfället, men offensivt sett skapar laget alltid chanser.

Chicago Blackhawks är alltid målrika

Det är inte bara Dallas Stars som ofta spelar målrika matcher, så gör även gästande Chicago Blackhawks. Laget har dessutom en klart bättre form än Dallas Stars, med fem segrar på sina nio senaste matcher och hela tre segrar på de fem senaste. I lagets nio senaste matcher har vi fått se hela 55 gjorda mål. Det ger ett snitt på över 6 mål per match.

Om du vill se fartfylld, underhållande och målrik ishockey är Dallas Stars och Chicago Blackhawks helt enkelt två lag att följa. Det finns också en målrik historia mellan de båda lagen, när det kommer till inbördes möten vill säga. Åtta av de elva senaste matcherna har slutat med minst fem mål. Övriga tre har alla slutat 4-0 till hemmalaget. Målrikt deluxe.

Inför den här matchen saknas Jason Demers, John Klingberg och Jordie Benn i hemmalagets matchtrupp. Patrick Sharp är osäker till spel. Hos gästerna finns det en rad frågetecken bland tunga spelare som Marcus Kruger, Marian Hossa, Christian Ehrhoff och Jonathan Toews. Samtliga har mindre skavanker och kan bli aktuella för spel.

Känslan är hur som helst att själva matchen kan gå lite hur som helst, men att vi åtminstone kan ha förhoppningar om god underhållning och en hel del mål. Båda lagen har offensiv spets, medan det visat sig finnas klara defensiva brister åt båda håll. Därför spelar vi över 5,5 mål i matchen till dubbla degen hos William Hill.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål i matchen
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, lördag 12/3
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dallas Stars  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Chicago Blackhawks  2,60 betsson logo
Över 5,5 mål  2,00 williamhill logo
Under 5,5 mål  1,85 betstarsknapp logo

Oddsens motsvarighet i procent: