Speltips, Derby – Burnley 21/9: Galen statistik måste tas på allvar

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2015

Ingen förlust på åtta år och dessutom en fin trend den här säsongen. Frågan är om statistiken inte är lite väl talande för att inte passa på?

Derby och Burnley är två lag som drabbat samman en hel del under de sista säsongerna, med tanke på att båda harvar omkring i Championship. Vad som är verkligt intressant är att Burnley har ett stort, för att inte säga enormt, övertag på Derby när det kommer till inbördes möten.

För det första har man fyra raka segrar mot Derby. Siffrorna 9-1 på de här fyra matcherna talar sitt tydliga språk. Dessutom har man sju segrar på de åtta senaste mötena mellan lagen, samtidigt som man faktiskt inte förlorat mot Derby sedan januari 2007. Det är tio matcher sedan.

Inte nog med det – Burnley verkar ha prickat formen så här i inledningen av säsongen. Laget reser nämligen till bortamatchen mot Derby med fyra raka segrar i bagaget. Det gör att man ligger fyra i tabellen bakom bland andra suveräna serieledarna Brighton, som har sex segrar och ännu inte har förlorat på sina åtta matcher.

Hur som helst är Burnleys form och fina facit mot just Derby två starka argument till varför Derby måste se upp med sina gäster under måndagskvällen.

Derby ser hyfsat stabila ut

Championship är en serie som brukar bjuda på en hel del överraskningar. Därför är det vanskligt att benämna ett lag som ett typiskt mittenlag i inledningen av säsongen, med tanke på att ofta får se ett par skrällande lag högt upp i tabellen. Derby är ett sådant lag. Ett lag som hör hemma någonstans i mitten av tabellen, men som kan blanda sig i fighten om någon av de sista playoffplatserna.

Lag 3-6 i tabellen får som bekant kvala inbördes om den sista kvarvarande platsen till Premier League och någonstans där kan vi nog hitta Derby om alla kort faller på plats. Laget har inlett den här säsongen stabilt, med blott en förlust på de åtta inledande matcherna. Dessvärre har man kryssat sig framåt i lite för stor utsträckning.

Inför mötet med Burnley finns det dock en hel del farhågor, inte minst den tråkiga inbördes statistiken som ligger som en våt filt över mötet. Burnleys fina form är ett annat orosmoment för Derby. Dessutom ryktas Chris Baird och George Thorne missa matchen, medan Burnley sägs få klara sig utan en drös spelare. Det handlar dock uteslutande spelare som ännu inte spelat någon match i år.

Vi tror hur som helst att Burnley har stora möjligheter att skaka Derby och vi tycker att spelbolagen är lite snett i oddssättningen inför matchen. Känslan är att 1,80 för X2 är för högt. Det skulle också kunna vara intressant med draw no bet Burnley till 2,62 – men vi är rädda för krysset och garderar oss med Burnley +0,5 hos Titan Bet till 1,80. Det är exakt samma spel som X2.

Speltips:

Speltips:  Burnley +0,5 (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titan Bet (UNIK BONUS: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 21/9
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 


 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Derby  2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Burnley  3,65 titanbet logo
Över 2,5 mål  2,05 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: