Speltips, Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 15/12: Solklart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 14 december 2015

Detroit Red Wings får besök av Buffalo Sabres natten till tisdag svensk tid. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Det har varit minst sagt tufft för Buffalo Sabres på bortaplan på sistone. Laget har, trots att de inte har spelat mot något av de riktigt tuffa lagen, förlorat fyra raka matcher på bortais och har sett allmänt förvirrade ut när de inte spelat på hemmaplan.

Det stora problemet är defensiven, med hela 18 insläppta mål på de här fyra matcherna. Det säger sig själv att ett sådant facit inte leder till särskilt många poäng. I skrivande stund ligger laget på plats nummer 28 av samtliga 30 NHL-lag så här långt. Det är verkligen inte bra, trots att det är jämnt och ett par segrar skulle göra att de seglar upp i tabellen.

15 förluster på 30 matcher ger ett snitt på förlust under ordinarie tid i varannan match. Det är ett anmärkningsvärt uselt facit, som dessutom bara slås av Colorado Avalanche och Columbus Blue Jackets i hela serien. Nu åker laget till Detroit för att ta sig an Red Wings, ett lag som de förlorade mot så sent som för ett par veckor sedan.

Red Wings är svårslagna

Detroit Red Wings är ett av de där lagen som har glidit lite under radarn under säsongsinledningen, men som faktiskt är med i toppen av den totala NHL-tabellen så här långt. Laget har faktiskt bara åtta poäng mindre än suveräna Dallas Stars i toppen. Imponerande.

Det är allra främst på hemmaplan som laget är starkt, vilket inte minst illustreras av lagets fem senaste matcher. Tre har spelats på hemmaplan (tre segrar) och två på bortaplan (två förluster). Nu väntar alltså Buffalo Sabres, ett lag som Detroit Red Wings brukar ha tämligen enkelt för. Förutom hemmaplans- och formfördelen har Detroit Red Wings dessutom fyra raka inbördes segrar. På de tolv senaste matcherna har laget dessutom vunnit elva mot just Buffalo Sabres. Anmärkningsvärt.

Inför det här mötet saknar hemmalaget visserligen Johan Franzen, Kyle Quincey, Drew Miller och Teemu Pulkkinen. Det är dock spelare som saknats ett tag. Gästerna å sin sida får klara sig utan Robin Lehner och Cody McCormick, samtidigt som Tyler Ennis och Mark Pysyk är osäkra till spel.

På det hela taget tycker vi att hemmalaget är klara favoriter i det här mötet. Formen, tabelläget, hemmaplansfördelen och den inbördes statistiken talar för Detroit Red Wings. Därför spelar vi den raka ettan (vinna under ordinarie tid) till 1,93 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Detroit Red Wings vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet
Spelstopp:  01:30, tisdag 15/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Detroit Red Wings  1,93 redbet logo
Oavgjort  4,20 ladbrokes logo
Buffalo Sabres  3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,73 betway logo

Oddsens motsvarighet i procent: