Speltips, Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 28/10: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 27 oktober 2015

5-3 till Carolina Hurricanes när de båda lagen drabbade samman för ett par veckor sedan. Kan Detroit Redwings ordna den där revanschen som de är så sugna på?

Carolina Hurricanes har redan gästat Detroit Red Wings en gång den här säsongen. Matchen spelades för knappa två veckor sedan och slutade med en 5-3-seger till bortalaget. Det var en svängig historia som avgjordes först i tredje perioden och nu kan vi inte tänka oss någonting annat än att hemmalaget är väldigt sugna på revansch.

I ärlighetens namn är det här två relativt jämna lag, som båda kämpar (och troligen kommer att kämpa) lite längre ner i tabellen, men hoppas nå någon av de sista slutspelsplatserna.

Inledningsvis har Detroit Red Wings visat prov på starkt hemmaspel, bortsett från förlusten mot just Carolina Hurricanes. I övrigt är laget obesegrat på hemmaplan, medan matcherna på bortais varit allt annat än lyckade. Den enda segern på bortaplan i år var i säsongens andra match – också det mot just Hurricanes. Den slutade 4-3.

Målrikt per automatik?

Lagen har alltså drabbat samman två gånger den här säsongen. Bortsett från att det är anmärkningsvärt hur spelschemat har lottats är det intressant att studera resultaten. Totalt 15 mål på två matcher mellan lagen kan nästan ses som en garant för ytterligare en målrik historia – men där tänker vi annorlunda.

Detroit Red Wings gäller, främst med tanke på hemmaplansfördelen, som klara favoriter i vår bok. Vi tar för givet att de dessutom väldigt gärna tar revansch inför sin hemmapublik. Vanligtvis spelar de ett fint försvarsspel på hemmaplan, vilket inte minst bevisas av resultaten mot Toronto Maple Leafs (4-0) och Tampa Bay Lightning (3-1). Att de skulle släppa in fem mål mot Carolina Hurricanes igen känns föga troligt.

Därmed är vi inte övertygade om att det här blir en tredje målrik historia mellan lagen. Det kan snarare bli tal om en mer återhållsam matchbild. Detta stärks av att bortalagets center Andrej Nestrasil är tveksam till spel, samt att Joakim Nordström även han dras med en skada. Brad Richards, Johan Franzen och Pavel Datsyuk ska enligt rapporter definitivt missa matchen för hemmalaget.

Därför tror vi på en match som inte blir fullt så svängig och målrik som de tidigare mötena. Under 5 mål i matchen till 1,84 gånger pengarna hos Unibet känns därmed som ett fint spel. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål, men spelet sitter vid max fyra mål i matchen.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:30, onsdag 28/10
TV:   viasatxtra logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Detroit Red Wings  2,20 bwin logo
Oavgjort  4,00 betsson logo
Carolina Hurricanes  3,30 betsson logo
Över 4,5 mål  1,70 unibet logo
Under 4,5 mål  2,20 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: