Speltips, Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 26/3: Målrik trend

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2016

Detroit Red Wings jagar en slutspelsplats och behöver plocka så många poäng som möjligt när de får besök av Pittsburgh Penguins, ett lag som gjort sig kända för att spela målrika matcher på sistone.

Det börjar bli riktigt tight i kampen om en slutspelsplats för Detroit Red Wings. Det som för några veckor sedan såg ut att bli en tämligen enkel resa fram till det där sista wild cardet har utvecklats till en nagelbitare.

I skrivande stund delar Detroit Red Wings nämligen platsen med ett formstarkt Philadelphia Flyers, som dessutom har lyxen av att ha en match mindre spelad så här långt.

Detroit Red Wings är också en poäng bakom Boston Bruins i sin division och skulle kunna ta sig förbi laget om de gör en bra slutspurt på säsongen. 4-3-segern hemma mot Montreal Canadiens senast blir förhoppningsvis den första av tre segrar i de tre hemmamatcher för laget. Niklas Kronwall missade den matchen, men tros vara tillbaka till detta viktiga möte.

Pittsburgh Penguins ute på turné

Det blir en intensiv slutspurt för Pittsburgh Penguins, som nu står inför nio matcher på femton dagar. Laget är också ute på en liten bortaturné nu, med slutdestinationen New York och Madison Square Garden på söndag.

Inför den här matchen saknar laget dessutom troligen Olli Maatta och Scott Wilson, medan Kevin Porter, Ben Lovejoy och Evgeni Malin fortsatt är otillgängliga. Hemmalaget då? Drew Miller och Johan Franzen är fortsatt indisponibla.

Hemmalaget är inne i en helt ok period med tre vinster på de fyra matcherna. Laget hoppas pricka formen inför den otroligt viktiga slutspurten, för att åter dra ifrån bland annat Philadelphia Flyers. Gästerna har sex tvåpoängare på sina sju senaste matcherna och utgör därmed ett reellt hot i den här matchen. Formstarka och namnkunniga, där har vi Pittsburgh Penguins just nu.

Det ska sägas att Pittsburgh Penguins har vunnit båda säsongens tidigare möten mellan de här lagen, dessutom i tämligen komfortabel stil. Det ska inte underskattas.

I vår värld är det här två offensivt mycket starka lag och det visar inte minst den senaste tiden, där båda lagen spelat målrika matcher. Nu saknar Pittsburgh Penguins bland annat Olli Maatta, ett tungt defensivt avbräck. Det öppnar för ännu fler mål. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen till 1,72 gånger pengarna. Det har suttit i 16 av bortalagets 18 senaste matcher. Det räcker som motivering tycker vi.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Tidsbegränsad: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 26/3
TV:    tvtio logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Detroit Red Wings  2,50 unibet logo
Oavgjort  3,85 nordicbet logo
Pittsburgh Penguins  2,60 betsson logo
Över 5,5 mål  2,28 unibet logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: