Speltips, Djurgården – Luleå 26/11: Lite väl bra betalt på 1X2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2015

Djurgården får besök av sin mardrömsmotståndare Luleå. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Djurgården för besök av Luleå i en match kring de där livsviktiga sista slutspelsplatserna i tabellen. Hemmalaget kommer till matchen efter att ha gjort ett par ganska fina matcher på sistone. Seger hemma mot Frölunda, hemma mot Rögle och borta mot Örebro bara de sista veckorna.

I senaste matchen fick stockholmarna dock stryk hemma mot Modo, ett av seriens klart svagaste lag så här långt. Det är med andra ord högt och lågt i en väldig mix när det kommer till Djurgårdens resultat.

Så här långt har Djurgården plockat 33 poäng på sina 21 matcher och ser ut att klara en plats bland de tio främsta utan större bekymmer. Laget har dock inte riktigt den där spetsen eller stabiliteten som krävs för att utgöra ett riktigt hot i längden. Så är åtminstone känslan just nu.

Luleå på väg uppåt

Luleå inledde säsongen på ett inte vidare bra sätt och hade svårt att både få igång sitt spel, men framförallt att plocka poäng. Därför är det inte så konstigt att laget bara ligger på tionde plats så här långt, men om vi kollar på spelartruppen finns det betydligt större potential i laget.

Under den sista veckan är känslan att en hel del bitar är på väg att falla på plats för Luleå. Laget har sett starkare och giftigare ut, något som gjort att både Örebro och Brynäs har besegrats. Dessutom spelade laget bra borta mot Frölunda och hade ledningen innan serieledarna vände till en 4-3-seger.

Nu åker Luleå till Djurgården och ett möte som de traditionellt haft ganska lätt för. Fem segrar på de sex senaste mötena mot Luleå talar sitt tydliga språk. Laget har saknat så mycket som tre målvakter och allt talar för att unga Samuel Ward som gjorde debut nu senast mot Frölunda får chansen även borta mot Djurgården. Men värt att notera är att man spelat med juniormålvakter i tre av deras fyra senaste matcher och faktum är att laget lyft sig, kanske för att de just haft en yngre mer oerfaren målvakt där längst bak.

Med tanke på den spelmässigt positiva trend som Luleå visat på sistone, samt det psykologiska övertaget man har på Djurgården, tror vi att gästerna har goda möjligheter att knipa segern i det här mötet. Inför matchen är inget av lagen favorit i vår bok, utan det kan gå hur som helst. Att vi då kan spela den raka bortasegern (ordinarie tid) till 2,80 gånger pengarna hos Betsson är helt enkelt för bra. Det är värt en mindre slant.

Speltips:

Speltips:  Luleå vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/11
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  2,35 unibet logo
Oavgjort  4,25 betway logo
Luleå HF  2,80 betsson logo
Över 4,5 mål  1,80 unibet logo
Under 4,5 mål  2,10 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: