Speltips, Dortmund – Hertha Berlin 30/8: Nu tar galna målformen stopp

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2015

Borussia Dortmund har haft en galen målform i de sista fyra matcherna och nu är frågan om Hertha Berlin har kraft nog att stå emot både den gula maskinen och den gula väggen.

Borussia Dortmund har inlett säsongen 2015-2016 i en rasande fart. I de fyra senaste matcherna har man gjort minst fyra mål per match och i den senaste matchen, hemma mot Odd BK från Norge, tryckte man in hela sju mål bakom norrmännens målvakt. Makalösa siffror.

Det har blivit åka av på allvar och Borussia Dortmund ser ut att ha prickat någon form av offensiv formtopp så här direkt i inledningen av säsongen. Nu ska det sägas att laget ännu inte trillat över några stora utmaningar, även fall 4-0 hemma mot Borussia Mönchengladbach trots allt är ett mycket, mycket starkt resultat.

I ligans tredje omgång väntar nu den svåraste nöten hittills, när huvudstadslaget Hertha Berlin kommer på besök. Nu är Hertha Berlin visserligen inget lag som brukar blanda sig i toppstriden, men Borussia Dortmund är ett lag som verkar passa Hertha Berlin någorlunda bra. Man har vunnit tre av de senaste sex mötena och har därutöver ett oavgjort resultat med sig från den sjunde senaste matchen.

Nu tar målhysterin förmodligen stopp

Därför tror vi att den enorma målfabrikation som Borussia Dortmund haft de senaste matcherna tar ett litet stopp när man får besök av Hertha Berlin. Vår känsla är att formtoppen planar ut något och att man nu står inför den utmaningen man faktiskt saknat i de senaste matcherna.

Spelbolagen har dock snappat upp hemmalagets närmast sinnessjuka formtopp och baserat oddsen på den. Detta trots att Hertha Berlin faktiskt inlett säsongen med en bortavinst mot Augsburg och ett hemmakryss mot Werder Bremen. Ett facit man knappast behöver skämmas över.

Vi håller självklart Borussia Dortmund som klara favoriter, men med tanke på att oddsen tippat över så ofantligt till deras favör hittar vi värde åt andra hållet. Hertha Berlin +2 asian handicap, det vill säga pengarna tillbaka vid förlust med två mål, till 1,87 hos Unibet känns lite väl generöst. Med tanke på att Hertha Berlin dessutom har tagit poäng i fyra av de sju senaste matcherna mot Borussia Dortmund tycker vi att det finns bra spelvärde i spelet.

Speltips:

Speltips:  Hertha Berlin +2 asian handicap
Odds:  1,87(Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:30, söndag 30/8
TV:    eurosport logo(TV-tablå)
Stream:   unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Borussia Dortmund  1,25 williamhill logo
Oavgjort  7,00 titanbet logo
Hertha Berlin  17,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,75 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: