Speltips, Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 19/11: Jumbon mot mästarna

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2015

De regerande mästarna åker till Edmonton för att ta sig an jumbon. Båda lagen har sina styrkor i samma del av planen. Hur kommer det att påverka matchbilden?

Chicago Blackhawks tar sig till Edmonton för ett på förhand väldigt intressant möte mot Oilers. Hemmalaget har haft en viss skadeproblematik på sistone och får bland annat klara sig utan sin blivande storstjärna Connor McDavid ett tag till.

Det har gjort att laget förlorat lite för mycket de sista matcherna. Fyra förluster på de fem senaste matcherna är ett facit och poängsnitt som helt enkelt inte riktigt håller. Laget spelar dock återkommande en bra offensiv ishockey och kan därigenom hota vilket lag som helst. På det hela taget är det faktiskt Edmonton Oilers som tagit allra minst santal poäng den här säsongen – av alla lag. Blott 12 på 18 spelade matcher.

Det är dock inte offensiven eller målskyttet som är problemet. Laget snittar faktiskt närmare tre mål per match, men de har förtvivlat svårt att stänga till bakåt och se till att de där målen räcker hela vägen till seger.

De regerande mästarna ojämna

Chicago Blackhawks då? Jo, laget inledde säsongen lite trevande och vi kunde nästan ana en baksmälla efter förra årets dundersuccé. Fortfarande håller de en ganska ojämna nivå i sina prestationer, vilket gör att de från match till match kan framstå som ett helt nytt lag.

När de får lite yta och spelglädje i sitt spel är de dock så där löjligt svårstoppade som de visade prov på förra säsongen. På sistone har det offensiva spelet hittat tillbaka till sina höga höjder. 3,7 gjorda mål i snitt per match under de sista åtta matcher vittnar om att det finns roligare lag än Chicago Blackhawks att möta. Dock har laget förlorat fyra av de här matcherna. Inget drömfacit.

I den här matchen får Edmonton Oilers fortsatt klara sig utan guldklimpen Connor McDavid. Därtill är Justin Schultz och Lauri Korpikoski inte heller tillgängliga för spel, medan Bob Klinkhammer möjligen kan göra comeback efter sin benskada. Gästerna däremot har en helt fläckfri skade- och avstängningsproblematik inför matchen. Hela truppen är frisk, kry och tillgänglig inför mötet.

Med andra ord finns det goda förutsättningar för mål i det här mötet. Vi håller gästerna som favoriter, men höjer ett varningens finger för Edmonton Oilers, som vi har sett skrälla förr. Med tanke på att det här är två offensivt starka lag har vi goda förhoppningar om att få se mål i matchen. Därför tycker vi att det finns fint värde i över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,79 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem gjorda mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:30, torsdag 19/11
TV:   viasatsport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Edmonton Oilers  3,30 unibet logo
Oavgjort  4,00 ladbrokes logo
Chicago Blackhawks  2,19 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,05 betstarsknapp logo
Under 5,5 mål  1,80 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: