Speltips, Edmonton Oilers – Florida Panthers 11/1: Här kommer segertåget

Simon Pålsson Publicerat: 9 januari 2016

Med elva raka segrar i bagaget tar Florida Panthers sig an Edmonton Oilers på bortaplan. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Florida Panthers är det hetaste laget i NHL just nu. Laget går som tåget och radar upp seger efter seger för tillfället. I sin senaste match bortaslog de till exempel Ottawa Senators och nu är det dags att styra skutan mot Edmonton för att ta sig an Oilers.

Gästerna kommer till matchen med elva raka segrar i NHL. Elva raka matcher med full pott. Det är onekligen ett imponerande facit och en tydlig indikation på att Florida Panthers inte ska nonchaleras den här säsongen. Laget har någonting mycket intressant på gång.

Florida Panthers är just nu ute på en liten bortaturné. Så här långt har den varit en ren succé för laget, som slagit både Buffalo Sabres och Ottawa Senators på bortaplan under den sista veckan. På det hela taget har den fina formen på sistone inneburit en rad imponerande segrar och allra starkast har laget visat sig vara mot de lite svagare lagen i ligan, dit vi måste räkna Edmonton Oilers. Florida Panthers har visat sig kompromisslösa mot de på pappret sämre lagen – en egenskap som gjort att de befäst sin position i toppskiktet av tabellen.

Edmonton Oilers klart bottenlag

Faktum är att Edmonton Oilers får betecknas som ett solklart bottenlag, inte minst med tanke på tabelläget. I skrivande stund har laget blott tre poäng till godo på jumbon Columbus Blue Jackets. Därtill har laget släppt in näst flest mål i hela ligan och hela säsongen har varit ett tydligt bevis på att det finns stora saker att jobba på inför framtiden.

Visst, det finns anledning till framtidstro. Megatalangen Connor McDavid tillhör klubben och kommer, så fort han lyckas hålla sig skadefri, troligen utvecklas till en enormt viktig spelare för laget. Den här säsongen känns dock körd redan nu och nu handlar det om att lägga grunden till nästa säsong. Laget har visserligen två segrar på sina sju senaste matcher, men båda har kommit mot bottenkollegor. Det räcker inte riktigt.

Inför mötet med formstarka Florida Panthers får hemmalaget klara sig utan Connor McDavid, Nail Yakupov, Oscar Klefbom och Andrew Ference. Gästerna å sin sida har bara David Bolland och Steven Kampfer på sin skadelista, men det är inga nyheter.

Känslan är att gästerna får gälla som solklar favorit inför den här matchen. En del spelbolag är trots detta väldigt generösa med oddsen på den raka tvåan. Hos NordicBet får vi hela 2,31 gånger pengarna på Florida Panthers vinna matchen under ordinarie tid. Det hugger vi direkt.

Speltips:

Speltips:  Florida Panthers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,31 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  03:30, måndag 11/1
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Edmonton Oilers  2,90 redbet logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Florida Panthers  2,31 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,20 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 betway logo

Oddsens motsvarighet i procent: