Speltips, Edmonton Oilers – Nashville Predators 15/3: Sjätte raka segern?

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2016

Säsongen är körd i diket för Edmonton Oilers, som nu bara har hedern kvar att slåss för. Kan den bristande motivationen vara till fördel för gästande Nashville Predators?

NHL börjar sakta men säkert närma sig slutet på grundserien och det drar därmed ihop sig för flera av lagen. Ett lag som behöver göra en ordentlig slutspurt för att ha möjligheten att nå slutspelet är Nashville Predators, ett lag som i det stora hela imponerat under säsongen.

Nu tar sig laget till Edmonton för att ta sig an ett betydligt svagare Oilers. Hemmalaget har en fin och talangfull trupp att bygga vidare sitt lag på, men än kan laget inte ses som en maktfaktor. Därför är det inte heller konstigt att de harvar omkring i bottenskiktet av tabellen.

Laget kommer dessutom till den här hemmamatchen med två rätt tunga hemmamatcher i ryggen. Totalt 0-7 i målskillnad efter klara förluster mot både Arizona Coyotes och San Jose Sharks. Med tanke på att Edmonton Oilers inte har särskilt mycket att spela för just nu är motivationen inte på topp. Det är en aspekt som inte ska underskattas.

Nashville Predators psykologiska övertag

En intressant sak inför just det här mötet är det psykologiska övertaget Nashville Predators har med sig. Laget har hela fem raka inbördes segrar mot just Edmonton Oilers.

Visserligen har laget två förluster på sina två senaste matcher, borta mot Vancouver Canucks och efter förlängning borta mot Calgary Flames. Det är dock ingen fara på taket. Nashville Predators har fortfarande en fin säsong i ryggen, men behöver alltså växla upp under slutspurten för att kröna säsongen med en slutspelsplats.

Inför den här matchen saknar hemmalaget en hel drös med spelare och skadelistan är så lång att den måste tas i beaktande. Darnell Nurse, Eric Gryba, Oscar Klefbom och Andrew Ference missar alla matchen. Därutöver är Benoit Pouliot, Brandon Davidson, Adam Pardy och Matt Hendricks osäkra till spel. Gästerna å sin sida har tre spelare som eventuellt står över matchen: Paul Guastad, Gabriel Bourque och Eric Nyström.

Vår känsla är att favoritskapet rätt tydligt ligger i gästernas händer. Hos Bwin får vi hela 2,25 gånger pengarna på den raka tvåan och det tycker vi är bra betalt. Förhoppningsvis tar laget sin sjätte raka seger mot just Edmonton Oilers.

Speltips:

Speltips:  Nashville Predators vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 15/3
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Edmonton Oilers  3,30 betrally logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Nashville Predators  2,25 bwin logo
Över 5,5 mål  2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,75 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: