Speltips, Espanyol – Levante 7/12: Dags att dubbla vår insats

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2015

Spansk ligafotboll står på schemat under måndagskvällen. Från matchen mellan Espanyol och Levante har vi hittat ett spel som vi tycker det finns värde i.

Blott en spansk match från La Liga spelas under måndagskvällen, men det skulle faktiskt kunna bli en riktigt trevlig historia när Espanyol tar sig an Levante. Matchen sänds dessutom på Viasat Sport.

Det som faktiskt såg väldigt lovande under stora delar av förra säsongen för Levante har i år blivit någonting helt annat. Efter 13 spelade omgångar är laget jumbo i tabellen och har haft väldigt svårt att göra mål. Tio gjorda mål på 13 matcher är inte särskilt bra.

Espanyol ligger sex poäng och åtta platser framför Levante, men hoppas såklart avancera något i tabellen. Klubben har ambitionen att ta sig in på den övre halvan av tabellen, men då krävs en uppryckning. Hittills har laget släppt in 24 mål på sina 13 inledande matcher. Det är inte heller det särskilt bra.

Hemmalaget trots allt favoriter

Faktum är att de här båda lagen drabbade samman så sent som förra veckan, fast då i cupspelet. Det var en match som slutade 1-1 i Levante. Precis som vanligt i cupmatcher präglades tillställningen av en bristande nerv, något som alltid infinner sig i ligaspelet.

I vår värld är Espanyol ett snäppet bättre lag än Levante och på hemmaplan blir de därför klara favoriter. Spelbolagen bjuder runt 2,00 gånger pengarna på den raka ettan och det ger en sannolikhet på 50 procent. Vi tror att Espanyols möjligheter till seger är lite större än så.

Viktigt att notera är att hemmalaget har en full matchtrupp att tillgå, medan gästerna får klara sig utan nyckelspelaren Juanfran, som är avstängd. Dessutom är Nikos Karabelas, Ivan Lopez och Angel Trujillo skadade. Tunga defensiva avbräck.

Med det i åtanke, samt att Espanyol på det hela taget är ett bättre lag just nu, tycker vi att det finns värde i den raka ettan till 2,00 gånger pengarna hos WilliamHill. Det spelar vi med glädje.

Speltips:

Speltips:  Espanyol vinner (rak etta)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, måndag 7/12
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:    viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Espanyol  2,00 williamhill logo
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Levante  4,00 titanbet logo
Över 2,5 mål  2,40 unibet logo
Under 2,5 mål  1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: