Speltips, Espanyol – Valencia 22/9: Två målfarliga lag

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2015

Espanyol har minsann visat prov på en del fina kvalitéer under inledningen av säsongen. Kan man fortsätta på den inslagna vägen när Valencia kommer på besök?

Espanyol tar sig an Valencia under tisdagskvällen och vi tycker det finns ganska goda möjligheter till en underhållande tillställning. Trots att Valencia inlett säsongen lite trevande, råder det ingen tvekan om att man är ett starkt lag.

Vanligtvis får man gälla som klara favoriter i matcher mot Espanyol, men faktum är att laget vållat Valencia stora problem tidigare säsonger. Bland annat slog man ut Valencia ur Copa Del Rey, det vill säga den spanska cupen, förra säsongen.

Med tanke på att Valencia bara har en vinst på sina sex senaste tävlingsmatcher, samtidigt som Espanyol faktiskt tagit två sköna segrar på sina fyra inledande ligamatcher, finns det all anledning att hålla ett öga på Espanyol i det här mötet. Faktum är att man faktiskt har tre segrar på de fem senaste hemmamötena mot Valencia.

Ett tydligt målfacit inför matchen

Om utgången av matchen är osäker finns det en annan sak som känns betydligt mer säker. Det här är en drabbning mellan två lag med sina största styrkor längst fram i banan. Det betyder också att man har vissa brister defensivt, något som inte minst visat sig i lagens inbördes möten tidigare.

Bara det faktum att sju av de åtta senaste mötena mellan lagen slutat med att båda lagen nätat minst en gång var säger en hel del. Espanyol har dessutom visat att man är ruggigt farliga framåt även den här säsongen, med sju mål på sina fyra inledande matcher. Den enda matchen man blev mållösa i var mot Real Madrid.

Intressant är att Espanyol troligen får klara sig utan försvararna Rubén Duarte och Arbilla, medan Valencia ser ut att ha en fläckfri skade- och avstängningslista – sånär som på målvakterna Diego Alves och Matthew Ryan som båda saknats i flera veckor.

Vår känsla är att det finns en mycket god potential till mål i det här mötet. Vi förmodar att båda lagen går framåt och vi tycker att möjligheterna till mål åt båda håll är anmärkningsvärt goda. Därför spelar vi gärna båda lagen göra mål till fina 1,91 gånger pengarna hos William Hill. 2,25 för över 2,5 mål i matchen kan också vara intressant, men vi garderar oss för det sannolika resultatet 1-1 genom att spela båda lagen göra mål istället.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, tisdag 22/9
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Espanyol  3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,40 betsafe logo
Valencia  3,40 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,25 mybet logo
Under 2,5 mål  1,73 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: