Speltips, Bayern München – Borussia Dortmund 4/10: Alla ögon på Lewandowski

Simon Pålsson Publicerat: 4 oktober 2015

Bayern München går som tåget i ligaspelet och har ännu inte tappat poäng. Blir Borussia Dortmund säsongen första lag att rubba de suveräna serieledarna?

Det kan möjligen uppfattas som populistiskt, men det finns en rad olika faktorer som gör att vi oundvikligen måste rikta ett stort fokus mot Robert Lewandowski inför matchen mellan Bayern München och Borussia Dortmund.

Det kan tyckas riskabelt att lägga alla ägg i en enda spelares korg, men det finns alltså flera saker som gör att vi omöjligt kan blunda för de odds som erbjuds på att Robert Lewandowski ska göra rejält avtryck i matchen.

För det första är Robert Lewandowski i en helt fantastisk målform. Polacken har gjort hela 10 mål på de senaste tre matcherna med Bayern München. Därtill är han skytteligaledaren i EM-kvalet och har med andra ord gjort avtryck på flera fronten under året.

Släkten är värst – det har visat sig

Som många känner till lämnade Robert Lewandowski just Borussia Dortmund för Bayern München för ett år sedan. När han därefter spelat mot sina gamla lagkamrater har det varit smärtsamma återseenden – åtminstone för lagkamraterna.

Robert Lewandowski har nämligen gjort mål i samtliga matcher och faktum är att han inlett målskytten tre gånger om. Det säger en hel del om hur målfarliga polacken faktiskt är, samtidigt som han alltså bevisligen trivs väldigt bra i en roll där han får synas.

Känslan inför matchen är att Borussia Dortmund har goda möjligheter att rubba Bayern München som första lag den här säsongen. Även Dortmund är nämligen obesegrade i ligaspelet den här säsongen efter fem segrar och två oavgjorda. Däremot har Dortmund tappat poäng i tre raka matcher. Först mot Hoffenheim och nykomlingen Darmstadt i ligan och nu tidigare under veckan borta mot PAOK i Champions League.

Därför tycker vi att vi får ett par lite väl fina odds på att polacken ska näta i matchen. Hos ComeOn kan vi spela Lewandowski göra mål i matchen till 2,00 gånger pengarna, samtidigt som vi kan spela att polacken ska göra det första målet till 4,60 gånger pengarna hos Unibet. Det är två spel som vi tycker har ett starkt värde och som fungerar som ett fint komplement till någon som tänker se matchen. En så kallad TV-peng på båda spelen väntas alltså.

Speltips:

Speltips:  Lewandowski målskytt / Lewandowski första målskytt
Odds:  2,00 / 4,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 4/10
TV:   eurosporttva logo(TV-tablå)
Stream:   unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayern München  1,56 comeon logo
Oavgjort  4,50 mybet logo
Borussia Dortmund  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,58 expekt logo
Under 2,5 mål  2,55 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: