Speltips, Florida Panthers – Boston Bruins 23/12: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 22 december 2016

Det blir ett målspel till i runda slängar 1,70 gånger pengarna när Florida Panthers får besök av Boston Bruins. NHL-matchen avgörs natten till fredag svensk tid.

Över tio NHL-matcher står på schemat natten till fredag svensk tid. Vårt huvudfokus riktas in på matchen mellan Florida Panthers och Boston Bruins, två lag som huserar i mittenskiktet av den totala NHL-tabellen.

Förmodligen får vi se båda de här lagen i slutspelet till våren, men då krävs att de fortsätter på den inslagna vägen. Dessvärre för bådas del har varken Panthers eller Bruins hittat det där riktiga flowet än, vilket gjort att topplagen dragit ifrån något. För att det ska bli tal om att gå långt till våren behöver de helt enkelt växla upp ett par snäpp.

En förklaring till det är målskyttet, som varit båda lagens akilleshäl så här långt. Värst är det för Bruins, som på sina 34 inledande matcher bara gjort 80 mål. Det räcker inte riktigt. Panthers har lyckats trycka in 81 puckar på 33 matcher. Det är inte heller i närheten av den målfabrikation som krävs för att hota på allvar. Defensivt sett ser det dock klart bättre ut i båda läger.

Det blir ofta tight och målsnålt

Inför den här matchen är Boston Bruins utan forwarden Matt Belesky. Det är också högst osäkert om hans forwardskollega David Pastrnak kommer till spel. John-Michael Liles har ännu inte återhämtat sig från sin hjärnskakning och kommer att testas sent.

För hemmalagets del är Alex Petrovic ankelskadad. Jonathan Huberdeau finns inte heller tillgänglig, medan Jonathan Marchessault sägs närma sig en comeback. Huruvida han spelar låter vi dock vara osagt i nuläget då det beslutet tas tätt inpå match.

Vår känsla är att det här inte blir någon vidare sprakande tillställning målmässigt. Det brukar sällan bli så när de här båda lagen drabbar samman. Åtta av de elva senaste matcherna har slutat med under 5,5 mål. Det är trots allt ganska tydliga siffror. Därför spelar vi under 5,5 mål till 1,70 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, fredag 23/12
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: