Speltips, Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 28/12: Mer än dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2015

Över dubbla degen på speltipset från NHL-matchen mellan Florida Panthers och Columbus Blue Jackets, som spelas på tolvslaget natten till måndag.

NHL ångar vidare i mellandagarna och hela söndagen, inpå natten till måndagen, bjuder på en drös med matcher från världens bästa hockeyliga.

Vårt fokus hamnar på matchen mellan uppstickaren Florida Panthers, som går som tåget just nu, mot årets stora besvikelse Columbus Blue Jackets. Här är det verkligen som natt och dag jämfört med förra säsongen.

Florida Panthers var då lite av en slagpåse och hade väldigt svårt att stå emot de stora lagen, samtidigt som de läckte på tok för mycket bakåt. I år har de tagit tolfte flest poäng i hela NHL och har dessutom en fin trend på sistone. Laget har nämligen sex segrar på sina sju senaste matcher och är dessutom erkänt starka på hemmaplan i år.

Columbus Blue Jackets som jumbo

Lika fin har säsongen inte varit för det lag som förra året charmade brallorna av många neutrala hockyfans med sin frejdiga, offensivt vägvinnande ishockey. I år ligger laget istället sist av samtliga 30 lag.

Dessutom kommer laget till just den här matchen med blott två segrar på sina nio senaste matcher. Det säger sig själv att ett sådant vinstsnitt inte räcker långt.

Den här säsongen får nog betecknas som körd, även fall det är mycket som återstår. Om det ska till en vändning måste den ske i mirakelartad stil och den måste dessutom ta fart omgående.

Inför den här matchen saknar hemmalaget som vanligt ett gäng spelare. Marc Savard och Steven Kampfer är fortsatt otillgängliga, medan David Bolland och Nick Bjugstad kan göra comeback när som helst. Gästerna å sin sida har Cody Goloubef, Markus Hannikainen och David Savard på skadelistan. Sergei Bobrovsky och Nick Foligno är också tveksamma till spel. Två potentiellt tunga avbräck.

På det hela taget känns hemmalaget som storfavorit i det här mötet och vi räknar kallt med att de plockar ännu en seger. Hos Redbet ger den raka ettan, Florida Panthers vinna under ordinarie tid, fina 2,08 gånger pengarna. Det synar vi gärna. De har för övrigt vunnit båda kalenderårets matcher mot just Columbus Blue Jackets. Stärkande.

Speltips:

Speltips:  Florida Panthers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet
Spelstopp:  00:00, måndag 28/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Florida Panthers  2,08
Oavgjort  4,00 nordicbet logo
Columbus Blue Jackets  3,30 unibet logo
Över 5,5 mål  2,30 betsson logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: