Speltips, Florida Panthers – New York Islanders 15/4: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2016

Den potentiellt mycket spännande matchserien mellan Florida Panthers och New York Islanders inleds med match i Florida. Spelbloggare.se riktar blickarna åt målmarknaderna och fastnar till slut för ett spel till 1,83 gånger pengarna.

Det här är möjligen inte två lag med särskilt många svenska fans, men i våra ögon är slutspelsserien mellan Florida Panthers och New York Islanders en av de mer intressanta på förhand. Dels kan det här gå lite hur som helst, men framförallt kan vi vänta oss en härlig ishockey från de båda lagen.

Florida Panthers är i slutspel för andra gången på femton år och kliver därmed in med en stor lusta. Veteraner som Jaromir Jagr, Shawk Thornton och Roberto Luongo är tillbaka i slutspelet – där de såklart hör hemma. Utöver veteranerna kryllar det av unga talanger. Den här mixen har visat sig väldigt vägvinnande.

Laget har gjort en väldigt fin säsong så här långt. Faktum är att Panthers till och med vann Atlantic Division. Om veteranerna orkar hela vägen, samt om de orutinerade talangerna kan leva upp till sin fulla potential, kan Panthers smyga med långt i det här slutspelet. Förutom ett fint försvarsspel är det allra främst offensiven, vars produktivitet imponerar, som står i centrum för Panthers.

Alltid lätt att få hål på Islanders

New York Islanders har inte riktigt varit så bra som förra säsongen, men är samtidigt ett lag som spelar mycket på momentum. Med lite medvind i ryggen får det tempostarka spelet leva ut och då är Islanders väldigt svårstoppade.

Jack Capuano manar på sitt lag att våga hålla pucken inom laget, samtidigt som han ofta trycker på en mental faktor av att hela tiden sluta samman som lag. Det kan bära långt. Dessvärre är målvakten Jaroslav Halak skadad och mycket ansvar vilar på Thomas Greiss. Ett fungerande målvaktsspel kommer att bli superviktigt i slutspelet i allmänhet och i matchserien mot Florida Panthers i synnerhet.

Florida Panthers har för övrigt goda minnen från möten med Islanders. Laget har gjort minst tre mål i fem av de sex senaste inbördes mötena mellan lagen. Därtill har de fyra segrar på de fem senaste matcherna mot Islanders. Det är ett facit som rent psykologiskt är skönt att ha med sig in till den här slutspelsserien.

I våra ögon är det här två i grunden offensiva lag, vars största styrkor ligger i offensiven. Därför hoppas vi på målrika matcher mellan lagen. 2,25 för över 5,5 mål känns aningen högt, men då det är den första matchen i serien väljer vi att rikta blickarna åt annat håll. På hemmaplan, och med den fina formen med en förlust på sina sex senaste matcher, tror vi att hemmalaget kommer att hota i den här matchen.

Därför spelar vi Florida Panthers över 2,5 mål (ordinarie tid) till 1,83 gånger pengarna hos TitanBet. Det känns minst en tiondel för högt. Tänkbara resultat är 3-2, 3-3 eller 4-2. Bara för att ge en indikation på vart vi tycker matchen lutar.

Vill du rygga spelet?

I samarbete med TitanBet erbjuder Spelbloggare.se en unik bonus på 2 000 kr till nya kunder. Öppna ett konto hos TitanBet och rygga spelet genom att klicka här!

Speltips:

Speltips:  Florida Panthers över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 15/4
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: