Speltips, Florida Panthers – New York Islanders 16/4: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2016

Det är nästan lite kniven mot strupen för Florida Panthers inför det andra raka hemmamötet med New York Islanders i NHL-slutspelet. Kan hemmalaget kvittera till 1-1 i matcher eller tvingas de åka till Brooklyn med 0-2 i bagaget?

Mindre än 24 timmar efter det första mötet mellan Florida Panthers och New York Islanders är det dags för rond nummer två. Efter en svängig och målrik historia stod gästande Islanders som segrare i den första matchen, 4-5.

Nu är det upp till bevis för Florida Panthers. Att förlora två raka matcher på hemmaplan är inte bara otänkbart, det vore också förödande inför fortsättningen. Att tvingas åka till Brooklyn med den uppförsbacken framför sig är sannerligen ingen höjdare.

4-5 i den första matchen säger en hel del om matchbilden och med tanke på hur lagen spelar sin ishockey är det inte heller förvånande. Det är offensiven som är i fokus i båda läger och då är det inte heller konstigt att det öppnas rejäla luckor bakåt.

Sätter vi vårt andra raka spel?

Förhoppningen inför det här andra mötet mellan Florida Panthers och New York Islanders är att vårt speltips ska pricka rätt ännu en gång. I det första mötet satte vi ett spel till 1,83 gånger pengarna.

Känslan är att Florida Panthers får sin revansch här. Dels kommer motivationen vara på topp och med kniven mot strupen förväntar vi oss att hemmalaget steppar upp ytterligare. Därtill var hemmalaget klart bättre i det första mötet, rent spelmässigt vill säga. Skottstatistiken 46-26 är en tydlig indikation på det.

Nu hoppas vi att kedjan med Aleksander Barkov, Jaromir Jagr och Jonathan Huberdeau fortsätter att vara lika farliga i det andra mötet. Då ska Florida Panthers helt enkelt bli för tunga. Hur som haver känns det osannolikt att de bommar att vinna någon av sina två inledande hemmamatcher. Det kan helt enkelt inte hända.

Därför spelar vi den raka ettan till 2,20 gånger pengarna hos NordicBet. Om du inte har ett konto hos NordicBet kan du just nu utnyttja den unika bonus bolaget presenterar i samarbete med Spelbloggare. Den är på 1000 kr + 400 kr gratisspel. Klicka här för att ta del av bonusen!

Speltips:

Speltips:  Florida Panthers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:30, lördag 16/4
TV:    tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: