Speltips, Gulbis – Thiem 11/8: Ett galet överodds från Montreal Masters

Simon Pålsson Publicerat: 10 augusti 2015

ATP Montreal Masters avgörs under vecka 33 och startfältet är som vanligt stjärnspäckat. Redan i första omgången hittar vi ett överodds utan dess like.

Efter ett par veckor med turneringar i 250- och 500-klassen är det äntligen dags för en turnering av betydligt större dignitet. ATP Montreal Masters går av stapeln och precis som vanligt är det en stjärnspäckad turneringar.

De tre senaste turneringarna har vunnits av Jo-Wilfried Tsonga, Rafael Nadal och Novak Djokovic. Tidigare har även Andy Murray och Roger Federer tagit hem titeln. Med andra ord är det en turnering där vi ofta får se de riktigt stora namnen spela fin och engagerad tennis.

I första omgången får vi bland annat se mötet mellan lettländaren Ernests Gulbis och österrikaren Dominic Thiem, som är känd för sin speciella stil. 26-åriga Ernests Gulbis har haft problem med skador de två sista säsongerna, var uppe på topp 10 för några år sedan och håller en hög nivå när han spelar som bäst. Dit har han dessvärre inte hittat än, utan vi får nöja oss med enstaka fina prestationer av lettländaren.

Vi hade möjlighet att följa honom i ATP Båstad där han åkte ut mot Paul-Henri Mathieu redan i andra omgången. Med andra ord är han uppenbarligen inte helt uppe i varv än, även fall de lite hårdare underlagen passar traditionellt passar honom bättre.

Det höga oddset måste spelas

En Ernests Gulbis i form är helt klart lika bra, eller till och med bättre, än Dominic Thiem. Men det är inget vågat uttalande att påstå att han verkligen inte är i fullt trim än. Dominic Thiem är dessutom en tennisspelare som har en enormt hög högstanivå och som sprattlar till med fantastisk tennis till och från.

Häromveckan plockade han hem ATP Gstaad efter att ha slagit David Goffin med 2-0 i finalen. Det var imponerande och det blir inte mindre imponerande av att han veckorna innan tog hem ATP Umag. Visserligen är det två grusturneringar, men att plocka hem två raka titlar tyder på fin form.

Med tanke på att Dominic Thiem är i god form och är på väg rakt upp i sin karriär håller vi honom som klar favorit i den här matchen. 21-åringen spelar fantastisk tennis för tillfället och är nu rankad 18 i världen. Det finns ingenting som säger att han inte kommer fortsätta växa som tennisspelare och vår gissning är att han tillhör den yttersta världseliten om några år.

När Ernests Gulbis inte är på topp kommer han få svårt med österrikaren. Därför är det smått otroligt att den raka segern på Dominic Thiem ger 1,67 hos WilliamHill. Det känns för högt. Vad som är än mer otroligt är att 2-0-segern för österrikaren betalar hela 2,75 gånger pengarna hos samma bolag. Det måste helt enkelt spelas.

Utnyttja det galna överoddset? Bli medlem nu! Via Spelbloggare.se får du 1 000 kr välkomstbonus när du registrerar dig hos det spelbolag vi rankar allra högst, William Hill. Klicka här för att registrera dig och få en bonus på 1 000 kr!

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem vinna/Dominic Thiem 2-0
Odds:  1,67/2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 23:45, tisdag 11/8
TV:   cmoretennis logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logounibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ernests Gulbis  2,30 expekt logo
0-2  2,75 williamhill logo
Dominic Thiem  1,67 williamhill logo
Över 22,5 game  1,86 betsson logo
Under 22,5 game  1,95 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: