Speltips, Hoffenheim – Hamburger 23/10: Viktigt möte på nedre halvan

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2015

Det ser inte särskilt ljust ut för Hoffenheim den här säsongen och det börjar bli hög tid att samla lite poäng. Faller Hamburger SV offer för den ökande poänghungern hos hemmalaget?

Hoffenheim får besök av Hamburger SV i Bundesligas tionde omgång. Det som väntar oss är en drabbning mellan två lag som ännu inte fått igång maskineriet riktigt och som därför ligger på placeringar som de inte önskar.

Värst är det för hemmalaget Hoffenheim, som just nu ligger näst sist i tabellen. Säsongsinledningen har varit minst sagt tufft och laget har bara lyckats vinna en enda match, samtidigt som de faktiskt förlorat hela fem matcher.

När Hamburger SV, ett annat inte alldeles för starkt lag så här långt, kommer på besök är det verkligen läge att ta en trepoängare. Steven Zuber drog på sig en skada i låret senast och lär missa matchen, vilket får ses som ett avbräck.

Hoffenheim har spelat en hel del målrika, eller åtminstone hyfsat målrika, matcher inledningsvis. Det har dessvärre allt som oftast slutat med oavgjorda eller än mer negativa slutresultat för laget som har svensken Jiloan Hamad i sin trupp. Yttermittfältaren är dock inte spelklar från sin knäskada än.

Måltorkan blir problematisk

Hamburger SV å sin sida har ett helt annat problem. Den måltorka laget befinner sig i har varit visat sig vara djupt problematisk. Åtta gjorda mål på de inledande matcherna är på tok för klent, men trots det har laget faktiskt tagit fler poäng än Hoffenheim. Hela tre segrar så här långt gör att de faktiskt placerar sig som nummer tolv i tabellen.

Intressant är dock kontrasten mellan lagens statistik. Hamburger SV spelar inte målrika matcher i samma utsträckning som Hoffenheim. De senaste sju matcherna de spelat har slutat med att ett, eller inget, av lagen på plan gjort mål. Anmärkningsvärt.

I det här mötet får de dessutom klara sig utan Ivica Olic, Emir Spahic och Aaron Hunt. Tråkiga avbräck för ett lag som troligen får in med förhoppningen att såra nästjumbon. Hur som helst ser vi det som föga troligt att det här blir ett målkalas. Matchbilden lär gå åt samma håll som i de flesta matcher Hamburger spelat den här säsongen. Det är försiktigt och riskminimerandet ligger i fokus.

Därför tänker vi spela båda lagen INTE göra mål till fina 2,30 gånger pengarna hos MyBet. I vår värld är det ett odds som blivit lite för högt och då spelar vi glatt en mindre insats.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:   2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 23/10
TV:    eurosporttva logo(TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hoffenheim  2,10 betsson logo
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Hamburger  3,65 comeon logo
Över 2,5 mål  1,78 redbet logo
Under 2,5 mål  2,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: