Speltips inför Barcelona – Leganes 7/4: Enkelt val av spel

Simon Pålsson Publicerat: 7 april 2018

Det är inget svårt val att välja speltips inför mötet mellan FC Barcelona och Leganes i La Liga. 20:45 är det avspark och favoritskapet är extremt tydligt så här på förhand.

Det går inte att säga någonting annat än att Barcelona är enormt klara favoriter i lördagens sena spanska ligamatch. 20:45 är det avspark på Camp Nou och redan nu kan vi se matchbilden framför oss. Ett hemmalag som dominerar och ett bortalag som inte har mycket att sätta emot. Inte mycket mer än så.

Spelbolagen är föga förvånande precis på samma spår och såklart full koll på att Barcelona lär tokdominera den här matchen. I veckan spelade katalanerna hemma mot AS Roma i den första av två Champions League-kvartsfinaler och kunde där vinna med komfortabla 4-1. Det gör att Barcelona kan åka avslappnade till returen i Italien nästa vecka. Å andra sidan lär inga tongivande spelare vilas i den matchen, men det gör åtminstone att laget kan vara hyfsat intakt i helgens match.

Formen är direkt svag för Leganes, som i skrivande stund har fem raka bortamatcher utan gjort mål. Därtill är det fyra raka förluster på bortaplan med den totala målsillnaden 0-11. Det säger sig själv att det inte håller. Å andra sidan ser laget ut att ha säkrat nytt kontrakt och kan därmed stänga av den här säsongen redan nu.

Leganes hotar aldrig

Känslan är att Leganes får otroligt svårt att hota Barcelona på bortaplan. Bollinnehavet lär vara ordentligt till hemmalagets favör och det ska nog mycket till för att gästerna ens ska kunna skapa vettiga målchanser. Slarv från hemmalaget eller möjligen någon fast situation kan vara vägen fram, men det kommer inte att räcka.

Sergi Samper och Lucas Digne kommer att stå över matchen på grund av skador, medan småskadade Sergio Busquets lär vilas inför veckans Champions League-retur mot AS Roma. Paulinho sägs starta på mitten i hans ställe.

Alexander Szymanowski kommer inte till spel på grund av sin skada, men än värre är att iego Rico är avstängd. Martin Mantovani och Joseba Zaldua är båda högst osäkra till spel varpå Leganes kan sakna ett par stabila spelare.

Leganes supersnåla målfacit på bortaplan ligger som grund för vårt spel. Barcelona att vinna matchen och hålla nollan spelas nämligen till 1,70 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona vinna och hålla nollan
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, lördag 7/4
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: