Speltips inför Danmark – Sverige 14/5: Henrik Lundqvist i kassen!

Simon Pålsson Publicerat: 11 maj 2017

Den svenska VM-truppen blir starkare och starkare för varje dag som går. Inför matchen mot Danmark väntas Henrik Lundqvist kliva in mellan stolparna. Det öppnar för ett handikappspel på Tre Kronor.

När Henrik Lundqvist, Niklas Bäckström och Oscar Lindberg alla tre nu lämnat klartecken för VM-spel går det att räkna till hela 19 spelare från NHL i den svenska landslagstruppen. Det skänker såklart en extra glans åt hela turneringen, speciellt för oss svenskar.

På söndag kväll spelar Sverige sin näst sista match i gruppspelet och här väntas Henrik Lundqvist vakta målet för Tre Kronor. Det är nu det är dags att se det svenska laget ta viktiga spelmässiga steg för att på så sätt toppa formen inför det stundande slutspelet.

Märk väl att det bristande powerplay-spelet lär få sig en knuff när Niklas Bäckström nu kliver in i turneringen. Det om något kan vara livsviktigt i ett slutspel.

Ett par puckars marginal här

För motståndet i den näst sista gruppspelsmatchen står alltså Danmark, ett lag som sprattlat till med ett par fina prestationer under turneringen. 3-2-vinsten mot Tyskland senast var till exempel en bra insats. På det stora hela är danskarna självklart inte ett lag som ska ha något att säga till om mot Sverige. Klara förluster mot Ryssland, USA och Lettland säger en del om styrkeförhållandet.

Sverige tog i och med 8-1-vinsten mot Italien senast ett steg i rätt riktning och när nu Henrik Lundqvist väntas vakta buren blir det ytterligare lite svårare att näta på Tre Kronor.

Det gör att vi tror på en seger med ganska god marginal här. Konstigt vore annars, med tanke på att Sverige är ett betydligt starkare lag än Danmark. Det måste synas.

Sverige -2,5 spelas till 1,67 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige -2,5
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, söndag 14/5
TV:   tvfyra logo cmoresport logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: