Speltips inför Färjestad – Skellefteå 27/3: Lite medvind för hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Medvinden börjar kännas i ryggen på FBK-spelarna inför det femte mötet mellan Färjestad BK och Skellefteå AIK i SM-slutspelet. Kan hemmalaget reducera till 2-3 i matcher?

Med 3-0 i matcher och chansen att avgöra på hemmaplan kändes det som att Skellefteå redan var klara för semifinal i detta SM-slutspel, men Färjestad brann till och lyckades bortaslå Skellefteå i helgens fjärde möte mellan lagen.

Därmed lever kvartsfinalen mellan lagen vidare och Färjestad har nu chansen att reducera till 2-3 i matcher inför sin hemmapublik. Efter att ha sett rejält svaga ut under matchseriens inledande tre möten såg Färjestad betydligt mer effektiva, tuffa och aningen mer primitiva ut i senaste matchen. Det var förmodligen precis vad som behövdes för att vinna. Det är också vad som generellt sett brukar vara framgångsrikt i tuffa slutspelsmatcher.

Inför det femte mötet saknas Skellefteås nyckelspelare Joakim Lindström igen till följd av den avstängning han drog på sig efter match tre. Den fula tackling han delade ut på Oskar Steen resulterade i fem matcher vid sidan om isen och det får direkt effekter på Skellefteå, som är extremt beroende av sin förstalina vad gäller målproduktion, men också tempot och förmågan att driva på laget. Så här långt i kvartsfinalen har elva poäng kommit från firma Lindström, Möller och Lindholm. Det är knappast en slump.

Bra slagläge för Färjestad

Visst, det är fortsatt så att Färjestad har pressen på sina axlar och kniven upptryckt mot sina strupar. Å andra sidan lär segern i helgens möte ha medfört precis den dos av självförtroende som laget behöver inför fortsättning på matchserien. Om det ska finnas någon som helst möjlighet att hålla semifinaldrömmen vid liv krävs att spelarna åter tro på det och efter vinsten uppe i Skellefteå lär den tron ha växt ordentligt inom spelargruppen.

Vetskapen om att Joakim Lindström inte heller finns med i tisdagskvällens möte gör att Färjestad verkligen osar morgonluft här och nog inser att de faktiskt har ett bra slagläge. Det är sällan vi får se lag vända 3-0 till avancemang, men ytterligare en reducering här skulle innebär att Färjestad åker upp till Skellefteå i jakt på en kvittering med enormt vind i sina segel.

Psykologin får en betydande roll redan i det femte mötet och med Skellefteå försvagat kan Färjestad förhoppningsvis bygga vidare på den fina insatsen senast.

Färjestad BK draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas därför till 1,85 gånger krämen hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK draw no bet
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 27/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: