Speltips inför Fernando Verdasco – Thomas Fabbiano 5/7: Klasskillnad i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2019

Fernando Verdasco är favorit mot Thomas Fabbiano och det ska han vara i våra ögon. Wimbledon är nu framme vid sin tredje omgång.

Annons:

Wimbledon har så här långt bjudit på flera tunga skrällar och det som är det roliga med den här turneringen är såklart att många lite sämre spelare försöker formtoppa sig. Det finns väldigt mycket att vinna på att ta sig förbi den första och andra omgången både i termer av ekonomi och rankingpoäng. En sådan spelare är italienaren Thomas Fabbiano.

Efter en succé närmast helt utan vinster på ATP-touren (det är en väldig överdrift) har han studsat igång med en fin start i Wimbledon. Italienaren har en tendens att ha väldigt svårt mot bättre rankat motstånd, men efter vinster mot såväl underbarnet Stefanos Tsitsipas och den rutinerade räven Ivo Karlovic måste vi ta honom på allvar.

Det ska sägas att Thomas Fabbiano har tvingats spela två femsetare och även fall han med sina 170 centimeter förmodligen har lite lättare att orka med samt återhämta sig är det inte optimalt att inleda så tufft. Nu väntar ett betydligt säkrare kort i den tredje omgången i form av spanjoren Fernando Verdasco. Det är en spelare som har en starkare förmåga att prestera när det krävs.

Fernando Verdasco blir för svår

Fernando Verdasco har hunnit bli 35 år gammal och fyller faktiskt 36 om ett par månader. Det råder ingen tvekan om att spanjoren är på sin karriärs sista refräng, men det finns fortsatt mycket kraft kvar i den här kroppen. 35-åringen är dessutom en vänsterhänt spelare och har lärt sig att få väldig fördel av det i sitt spel. Med sin enorma forehand och förmåga att kontra – alltså höja tempot i bollarna för att manövrera ut motståndaren – tar han ofta kommandot i sina matcher.

Rent statistiskt är inte gräs hans allra bästa underlag, men det är samtidigt en typ av tennis som passar honom ganska bra när han prickat rätt i sina prestationer. Fernando Verdasco spelar sällan särskilt långa grässäsonger, utan fokuserar primärt på grus som flera andra av hans landsmän. Med det sagt såg han sylvass ut när han vände 0-2-underläge till 3-2 mot Kyle Edmund (hemmafavorit) i senaste omgången.

Den som gillar slagdueller och långa bollar kommer att må bra av den här matchen. Båda spelarna har ett fint försvar, men räkna med att spanjoren styr matchbilden och att Thomas Fabbiano lever på sin otroliga speed.

Det här blir andra gången (förvånande nog) som dessa båda möts på ATP-touren. Det första mötet var så sent som i februari 2019 och då vann Fernando Verdasco med 2-1 på hardcourt i Dubai.

Här tror vi att Fernando Verdasco blir för svår för Thomas Fabbiano. Deras karriärer har pekat i olika riktningar senaste 5-6 åren och det finns en anledning till det.

Fernando Verdasco vinner spelas till 1,71 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Fernando Verdasco vinner
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 12:00, fredag 5/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo