Speltips inför Finland – Norge 8/5: Nordiskt derby i VM

Simon Pålsson Publicerat: 8 maj 2018

Finland har öppnat VM-turneringen på ett strålande sätt och åker just nu i en väldig fart. Det är med andra ord en oerhört tuff utmaning som nu väntar för det norska landslaget.

Det spelas ett viktigt nordiskt VM-möte på tisdagskvällen och på förhand går det inte att blunda för vilket av lagen som är solklar favorit. Fortfarande är det Sverige och Finland som håller flaggan i topp vad gäller de nordiska ländernas förmåga i hockeysammanhang.

Med det sagt har Norge öppnat den här turneringen i Danmark på ett ganska lovande sätt. Förlusten mot Lettland i premiären var visserligen en missräkning, men vinsten mot Tyskland senast är ändå någon form av fjäder i hatten. Å andra sidan är det ett par snäpp upp till Finland nu.

Trots att Norge mött två av gruppens svagare lag, Lettland och Tyskland, står laget redan på sex insläppta mål. Det bådar inte särskilt gott inför tisdagens möte med finnarna, som redan gjort 16 mål på två matcher. Här snackar vi en helt annan utmaning.

Inga konstigheter alls

Finland har verkligen prickat formen sedan Czech Hockey Games i april månad. Där vann laget sina två avslutande matcher mot Ryssland och Sverige. Därefter har laget tre vinster i Sweden Hockey Games och nu dessutom två vinster i VM-turneringen, 8-1 två gånger om.

Med andra ord har det funnits bättre lägen att möta Finland för Norge, som nu väntas få det oerhört tufft. Ett Finland i risig form är fortfarande bättre än det norska landslaget, men när formen nu dessutom ser ut att vara toppad blir det extra svårt för laget. Det här blir en utmaning som vi har svårt att se hur Norge ska kunna tackla.

Finland har ingen anledning att slå av på takten, utan vill fortsätta med segerraden inför vad som komma skall senare i turneringen. Därför tror vi på en komfortabel finsk vinst här. Finland -3 (asian handicap) spelas till 1,86 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Finland -3 (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, tisdag 8/5
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: