Speltips inför Finland – Sverige 20/5: Dags för semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2017

För 77:e gången i VM-historien tar Sverige på lördagskvällen sig an det finska hockeylandslaget. Här väntar vi oss en tät historia mellan två lag som gärna säkrar en finalplats.

Det blir ett klassiskt rivalmöte i den sena VM-semifinalen på lördagskvällen. Finland och Sverige – två grannländer med välkänd rivalitet – gör upp om en plats i finalen.

Om vi ska tro skitsnacket inför matchen är det också ett svenskt lag som står för en fin ishockey mot ett finskt lag med en mer primitiv inställning till hur matcherna ska vinnas. Den inställningen bottnar förmodligen i att finnarna inledde turneringen svagt och har behövt återgå till grunderna för att få resultat.

– Vi mötte Finland före turneringen och de spelar inte den mest attraktiva hockeyn, det är inte roligt att kolla på. Men de verkar funka och det känns som de är bäst när de gäller och de har en hel del skicklighet i laget, säger Gabriel Landeskog till Sportbladet inför matchen.

Finland har – precis som det svenska laget – sina absoluta styrkor i det defensiva spelet. Därmed kan vi mycket väl få se en tight match målmässigt. Det ska dock sägas att Sverige har en mer namnkunnig offensiv, även fall den ännu inte har fått fritt spelrum.

Finland kommer att streta emot

Vad som varit tydligt i den här turneringen är hur Sverige ännu inte har fått spelet att lossna riktigt. Med Henrik Lundqvist och ytterligare 18 NHL-spelare i laget finns det självklara tendenser till en hög nivå, men varken spel- eller målmässigt har det sett så där övertygande ut som det gärna hade fått göra.

Med det sagt är Tre Kronor framme i semifinal och är bara en vinst ifrån att få gå upp i ytterligare en VM-final. Det är såklart starkt i sig. Finland blir dock en tuff nöt att knäcka. Laget slog USA med 2-0 i kvartsfinalen och såg urstarka ut i defensiven. Då var det ändå ett ungt och offensivt frejdigt amerikansk lag som stod för motståndet.

Precis som vi varit inne på tidigare är finnarna inte rädda för att spela en mer primitiv ishockey och det har visat sig framgångsrikt. Känslan är att det blir svårt för Sverige att lirka upp den. Därmed väntar vi oss ingen propagandaseger från Tre Kronors sida. Det blir svårare än så.

En kul detalj är att detta är 77:e gången lagen möts i VM-sammanhang. 44 gånger har Sverige gått segrande ur striden. Den här gången tror vi dock att finnarna stretar emot ordentligt.

Finland +1,5 spelas till 1,75 gånger pengarna hos bet365. Sverige har helt enkelt blivit orimligt stora favoriter här.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Finland +1,5
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, lördag 20/5
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: