Speltips inför Halmstads BK – Falkenbergs FF 1/5: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2018

Favoritskapet är lite skevt inför tisdagens match mellan Halmstads BK och topplaget Falkenbergs FF i Superettan. Det öppnar för ett spel på det lag som spelbolagen värderar som underdog inför avsparken.

Det går inte att vara helt nöjd med inledningen på den här säsongen om du håller på Halmstads BK, det är åtminstone känslan så här tre matcher in i Superettan. Nu ska sägas att HBK har en match mindre spelad än flera av konkurrenterna, men det börjar bli ett lite för stort avstånd upp till toppen redan nu.

Än finns mycket tid att reparera skadan, men hallänningarna står hittills på tre inspelade poäng av nio möjliga. Säsongens enda seger kom i premiären borta mot Degerfors och därefter har både Norrby och Örgryte blivit för svåra. Förra året tampades laget i Allsvenskan och nu blir ett lag som Norrby för tuffa, trots hemmaplan. Det är klart oroväckande.

Senast Halmstads BK och Falkenbergs FF spelade mot varandra var 2015 när båda lagen huserade i den allsvenska fotbollen och då kunde Falkenbergs FF gå segrande ur striden i två raka möten. 0-1 blev resultatet två gånger om. Det är möjligt att det inte spelar så stor roll i dagens läge, men det går ändå att ta med sig Halmstads oförmåga att slå Falkenbergs FF. Det i sig bådar inte särskilt gott.

FFF ska inte underskattas

Medan Halmstads BK har inlett säsongen trevande har det sett betydligt bättre ut för Falkenbergs FF, som efter en tung säsong förra året i Superettan ser ut att kunna blanda sig i toppstriden på allvar den här gången. Förra året var en dålig säsongsinledning problemet, men den delen ser laget ut att ha omvänt helt inför den här säsongen.

Efter fyra spelade matcher står Falkenbergs FF på fyra raka vinster, alltså tolv poäng, och toppar därmed tabellen. Huruvida det här är en takt som håller i sig är svårt att känna nu, men segrar mot uppstickarlag som GAIS och IK Frej gör att det känns lovande. Även svårspelade AFC Eskilstuna och Landskrona BoIS har besegrats under april månad. Värt att ha i åtanke.

I våra ögon är det här en jämn historia på förhand, men spelbolagen målar upp hemmalaget som löjligt stora favoriter. Det finns egentligen inte mycket som motiverar ett sådant ställningstagande.

X2 spelas till hela 1,72 gånger krämen hos Betway. Tack och bock!

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, tisdag 1/5
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.