Speltips inför Juventus – AC Milan 9/5: Italiensk cupfinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 maj 2018

Det italienska cupfinalen står för dörren och onsdagens tungviktsmöte har många av ingredienserna som vanligtvis krävs för att bjuda på underhållning. Blir Juventus eller AC Milan årets italienska cupmästare?

Vid sidan om ligastriden ska även den italienska cupen avgöras och föga förvånande får vi se dominanterna Juventus hela vägen framme även här. Sånär som på förlusten mot Real Madrid i Champions League ser det här ut att bli ännu en i raden av oerhört starka säsonger för Den Gamla Damen som klubben brukar benämnas.

I den italienska cupfinalen väntar klassiskt motstånd på lika klassisk mark. Stadio Olimpico i huvudstaden Rom står som värd för avgörandet i cupen och på andra sidan väntar AC Milan, ett lag som försiktigt hittat tillbaka den här säsongen. Nu är det fortfarande en bra bit kvar till fornstora dagar, men AC Milan är inte längre ett förlorargäng den här säsongen.

Vad gäller fokus på matchen kan Juventus nu lägga full kraft på finalen efter att förmodligen avgjort ligaspelet, där Napoli är den enda utmanaren om guldet. Det gör att vi förväntar oss ett taggat, starkt och fullt koncentrerat Juventus här. Inga vidare nyheter för AC Milan direkt.

Vad är viktigast för AC Milan?

I skrivande stund har AC Milan en poäng till godo på Atalanta i den italienska ligatabellen, varpå laget också har en poäng till godo på laget som närmast jagar deras Europaplats. Med andra ord har AC Milan fortfarande väldigt mycket att spela för i Serie A, där det med två omgångar kvar fortfarande kan sluta med inget Europaspel för klubben. Detta trots att Gennaro Gattuso kommit in och vänt på den negativa trenden från i höstas.

I vilken utsträckning detta utgångsläge påverkar inställningen till cupfinalen låter vi vara osagt, men det är helt klart en parameter att väga in på förhand.

Giorgio Chiellini spelar inte för Juventus, som även saknar Benedikt Höwedes. Mario Mandzukic är tillbaka i träning, men är troligen inte matchredo. Hos gästerna är Andrea Conti fortsatt otillgänglig, medan Lucas Biglia hoppas komma till spel.

Hur som helst finns det mycket som talar för Juventus här. Formen, spelartruppen, klasskillnaden mellan lagen, ambitionen att hela tiden vinna. Det ska nog mycket till för en skräll i Rom.

Juventus vinner (ordinarie tid) spelas därför till 1,87 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Juventus vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 9/5
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.