Speltips inför Kei Nishikori – Stan Wawrinka 9/5: Grusfavorit

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Stanislas Wawrinka mot Kei Nishikori i tredje omgången av ATP Madrid torsdagen den 9 maj. Det är vad du behöver veta inför vårt speltips på tennis.

Annons:

Efter ett par intensiva speldagar i den spanska huvudstaden är vi nu framme vid den tredje omgången i ATP Madrid, som alltså spelas och ska fullbordas på torsdagen. Efter det väntar kvart, semi och final innan det är dags att kora turneringens vinnare. Det kan bli en spännande resa fram till dess.

Som vi varit inne på i tidigare speltips från turneringen är ATP Madrid en turnering som sticker ut och som många spelare värnar om. Det är en härlig tid på året att få vända till den spanska huvudstaden, samtidigt som många spelar behöver ladda batterierna inför vad som komma skall tre veckor senare. Då är det nämligen Franska Öppna, som även det är en turnering som spelas på grus.

Därför är det inte konstigt att tunga namn som Roger Federer, Novak Djokovic och Dominic Thiem alla finns med i startblocken i den här turneringen. Det är inte illa pinkat av arrangörerna. Kei Nishikori och Stan Wawrinka är två stora namn som också finns med, men som väl befinner sig en bit utanför de allra störst. Stan Wawrinka är inte samma spelare som för ett par år sedan och Kei Nishikori brukar vänta till hardcourtdelen av säsongen innan han är att räkna med på allvar.

Underlaget blir en faktor

Den japanske spelaren Kei Nishikori är en av tourens mest underhållande spelare och spelar en tennis som är lite olik den som många andra spelar nu för tiden. Det har blivit allt vanligare med hårt servande, långa spelare. Där är japanen annorlunda med sin ringa längd, sitt extremt starka fotarbete och sitt hårda, nötande i spelet. Det finns roligare spelare att möta – var så säkra.

Men det ska sägas att Kei Nishikori trivs bäst på ett snabbt underlag där hans spelstil kommer mer till sin rätt. Spelare med stark defensiv och bra kontringsspel har ju en tendens att göra sig bättre på hardcourt. För många spelare av den typen är grus, det mest långsamma underlaget, det klart sämsta. Det är därför en sådan spelare som Rafael Nadal, en riktig bollbegåvning, är som bäst på sådant underlag.

Stan Wawrinka – som vi lyckosamt backade i vårt föregående speltips från ATP Madrid – är en annan spelare med en förkärlek till grusen. Även i det här fallet är det en fin bollträff som är en stor del av förklaringen där han med sin otroliga forehand kan dominera matcher om tempot sänks och han slipper springa så mycket. Det är som sagt ett par år sedan han var som bäst, men i stunder får vi se prov på vad han kan.

Här tror vi att Stan Wawrinka – som vunnit de senaste mötena mellan spelarna – drar det längsta strået igen och underlaget är bara en av flera faktorer som talar för det. Men kanske är det trots allt den tydligare.

Stan Wawrinka vinner spelas till 1,77 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Stan Wawrinka vinner
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 14:40, torsdag 9/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.