Speltips inför Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 6/6: Dags för Game 4

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2017

Matchserien lever i allra högst grad inför det fjärde mötet mellan Nashville Predators och Pittsburgh Penguins i Stanley Cup-finalen. Här är förhoppningen att svensklaget kvitterar till 2-2 i matcher.

Efter en fantastisk insats senast räddade Nashville Predators troligen livet på Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh Penguins. Spelmässigt har det sett ganska lovande ut rakt igenom hela matchserien, men 5-1-vinsten på hemmaplan i Game 3 gav inte bara en viktig reducering (2-1 i matcher) utan också väldigt mycket energi.

På hemmaplan är Predators oerhört starka, något man visat i hela slutspelet. Publiken är sannerligen någonting extra i Nashville, där motståndarna inte sällan får utstå hårda psykningar från läktarplats. Alldeles uppenbart får publiken också sina egna spelare att steppa upp lite.

Inför Game 4 är läget lika kritiskt egentligen. Här behövs ytterligare en hemmavinst för att Penguins inte ska kunna avgöra matchserien på hemmaplan i nästa omgång. Med tanke på hur spelet sett ut – inte minst senast – vore det dock konstigt att inte tro på Predators här. Det känns som att hemmalaget har fin medvind nu.

Ett rakt spel testas

Var den här matchen ska ta vägen känns inte helt självklart. Det har blivit en hel del mål i de inledande matcherna och kanske försöker lagen nu täppa till lite mer bakåt genom att dra ner på tempot och därigenom minimera misstagen. Å andra sidan får den heta stämningen i Nashville spelarna att gå in hårt i duellerna, driva upp tempot och vilja gå framåt hela tiden. Det framkallar inte bara målchanser, utan också misstag som kan leda till mål åt båda håll.

Därför känns det inte aktuellt med ett spel på målmarknaden. Matchens karaktär känns svår att förutspå så här på förhand, även fall det just nu känns osannolikt att gästerna ska kunna freda sitt mål mot ett fartfyllt hemmalag, vars offensiv verkligen vaknat.

Skadeläget är för övrigt oförändrat i hemmalaget, som alltså kan komma med samma offensiva energi som chockade Penguins i det tredje mötet i den här matchserien. Trots att Ryan Johansen är borta resten av säsongen känns det som att Predators verkligen har fått snurr på sin offensiv.

Inte heller Penguins tros ha fler spelare än sist på skadelistan. Det är fortsatt Tom Kuhnhackl, Chad Ruhwedel, Nick Bonio och Kris Letang som rapporteras missa matchen. Inte heller här finns det så mycket att läsa in bara på grund av skadeläget.

Vår känsla är att Predators ligger närmast en vinst här. Vi blickar bort från målmarknaden och går på ett rakt spel. Hemmavinsten spelas till 2,20 gånger pengarna och då är det ordinarie tid som gäller. Oddset hittar du hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Nashville Predators vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 6/6
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: