Speltips inför Norrby – Jönköping Södra 1/5: Rakt 1×2-spel

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2018

Efter en horribel inledning på den här säsongen åker Jönköping Södra till Borås med förhoppning om säsongens första poäng. Norrby IF å sin sida hakar gärna på ytterligare i toppstriden.

Det går att säga mycket om inledningen på den här säsongen i ligaspelet för Jönköping Södra, men omställningen från allsvensk fotboll till spel i Superettan är verkligen ingenting som varken klubben eller laget lyckats hantera särskilt bra.

Efter att ha åkt ur Allsvenskan förra säsongen blev laget av med flera nyckelspelare, men kanske ännu värre sin huvudtränare Jimmy Thelin. Trots att bror och lagkapten Tommy Thelin finns kvar i laget är det tydligt att Jönköping Södra har tappat både en ledargestalt, men framförallt den som var själva grunden till lagets stora framgång tidigare säsonger, där den misslyckade säsongen som slutade med degradering såklart inte räknas in.

Detta märks inte minst på Jönköping Södras resultatmässiga start på säsongen 2018, då laget inlett ligasäsongen med fyra raka förluster. Detta trots att spelschemat inte på något sätt varit anmärkningsvärt svårt. Det bådar inte särskilt gott inför fortsättningen.

Två lag oförmögna att vinna

I den femte omgången av Superettan väntar match på Borås Arena, där Jimmy Thelin alltså huserar som tränare för IF Elfsborg. För motståndet står dock lillebror från staden, Norrby IF. Laget har bakåt i tiden huserat i division 1, men spelar nu sedan någon säsong tillbaka ett snäpp högre upp och även fall klubben på många vis inte är redo för ytterligare ett steg har laget gjort det bra så här i säsongsinledningen.

Fyra matcher in i Superettan står Norrby IF faktiskt på två vinster, ett kryss och en förlust. Det ger sju poäng och häng på toppstriden. Med två segrar, mot Varberg och mot Halmstads BK, finns det bevisligen en förmåga att vinna hos spelarna i Norrby IF, men nu är frågan om det inte börjar ta stopp? Gefle IF blev för tuffa trots hemmaplan senast, förlust 0-2, och nu väntar ett Jönköping Södra med blodad tand.

För oss vore det dumdristigt att investera förtroende i hemmalaget här, men samtidigt känns J-Södra för stukade för att kunna vinna. Det öppnar för ett kryss.

X (oavgjort) spelas till fina 3,55 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, tisdag 1/5
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.