Speltips inför Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 1/6: 1×2-spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 31 maj 2017

Det blir ett spel på 1×2-marknaden inför Game 2 i Stanley Cup-finalen. Pittsburgh Penguins spelar sin andra raka hemmamatch och hoppas ta ytterligare en seger mot Nashville Predators.

Precis som vi förutspådde blev det första mötet i Stanley Cup-finalen mellan Pittsburgh Penguins och Nashville Predators en chans- och målrik historia mellan två offensivt skickliga lag. Det märks att det är där lagen har lagt sitt krut.

Att Nashville Predators skulle göra minst tre mål i matchen gav hela 2,15 gånger pengarna och det spelet satt som en smäck. Dessvärre för svensklagets del blev det trots detta förlust och nu har laget plötsligt lite press på sina axlar. Nu behövs det en vinst för att de inte ska behöva åka hem till Nashville med 0-2 i bagaget.

Det var inte många som trodde på Predators inför säsongen, men under slutspelet har laget bevisat sig väldigt starka, inte minst i offensiven. Intressant nog har matcherna också fått lite olika karaktär och när det varit mer tillknäppt har även defensiven imponerat. Känslan är att en tillknäppt historia ligger nära till hands här.

En liten motreaktion att vänta

Efter 5-3 i den första matchen vågar vi lova att båda coacher är aningen missnöjda med så pass många insläppta mål. Därtill råder det nu helt andra förutsättningar inför Game 2, när Penguins har 1-0 med sig och Predators plötsligt har lite press.

Med andra ord lär karaktären på Game 2 bli aningen annorlunda. Det är vanligt med någon form av motreaktion efter en målmässig urladdning. Dels har lagen lärt känna varandras offensiva hot lite bättre och dels ställs saker automatiskt lite mer på sin spets när läget blir aningen mer utsatt för det ena laget.

Det här är hur som helst två jämna lag och känslan är att Predators nu kommer att streta emot ännu bättre. Här lär inte Penguins få tre snabba mål i den första perioden direkt. Det blir jämnare den här gången, i en förväntat mer tillknäppt historia.

X (oavgjort efter full tid) spelas därmed till 4,20 gånger pengarna hos William Hill. Det är högt.

Det finns inga nya avbräck att rapportera om hos Predators, som dock fortsatt är utan sin offensiva stjärnsplare Ryan Johansen. Penguins har fått tillbaka samtliga spelare utom Tom Kuhnhackl, Chad Ruhwedel och långtidsskadade Kris Letang.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 1/6
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: