Speltips inför Schweiz – Sverige 18/5: Stentuff match väntas

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2017

Det lär bli jämnt, tight och tämligen målsnålt när Schweiz och Sverige drabbar samman i den franska huvudstaden. VM-kvartsfinal står på schemat och överlevnad i turneringen ligger i potten.

20:15 smäller det mellan Schweiz och Sverige i Paris. Efter att ha spelat sin gruppspelsmatcher på tysk mark har det svenska landslaget nu fått ta sig ner till den franska huvudstaden för att spela kvartsfinal. Därtill står ett ganska tufft lag för motståndet.

Det kunde med andra ord varit bättre för den svenska truppen, som dock är resevan med hela 19 spelare med NHL-erfarenhet från den gångna säsongen. Det är såklart en fördel. Det är också dessa 19 spelare – bland annat – som behöver kliva fram nu. För nu går det inte att slarva längre.

Med Henrik Lundqvist i målet och Nicklas Bäckström i offensiven såg det möjligen aningen bättre ut i de avslutande gruppspelsmatcherna, men känslan är fortsatt det inte riktigt flyger för Sverige. Schweiz är ett lag som ändå ska slås, men när sedan antingen USA eller Finland väntar i semifinalen kan det bli tuffare.

Men med så många vinnarskallar i laget – inte minst i defensiven med Henrik Lundqvist i spetsen – tror vi på ett svenskt landslag som faktiskt steppar upp nu när det verkligen gäller. Vi väntar oss möjligen ingen sprudlande offensiv, men slarvet försvinner och Schweiz kommer att få kämpa mycket hårt för att göra mål.

Schweiz såg starka ut på slutet

I sina tre avslutande gruppspelsmatcher ställdes Schweiz mot det tuffaste motståndet som gruppen hade att erbjuda. Kanada, Tjeckien och Finland stod för motståndet. Faktum är att schweizarna tog poäng i samtliga matcher samt gick segrande ur striden mot både Tjeckien och Kanada. Det bådar gott inför schweizarnas slutspel.

Det som övertygade mest var lagets förmåga att täta till bakåt. Fem insläppta mål på dessa tre matcher är ett starkt facit och det visar någonstans på att det finns en klar stabilitet i det här laget. På det hela taget är känslan att lagen en bit efter de riktigt stora – däribland Schweiz, Frankrike och Tyskland – har tagit ytterligare kliv för att krympa avståndet. Det märks.

Därmed kan Tre Kronor få det tufft här. Vi räknar verkligen inte med någon propagandavinst för Sverige, som nog kan vänta sig en tillknäppt match mellan två defensivt starka lag.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,84 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Kampanj hos LeoVegas – 200% i vinstökning:

  Klicka här för att läsa mer!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, torsdag 18/5
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: