Speltips inför Stanislas Wawrinka – Guido Pella 8/5: Nu tar det stopp

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2019

Stanislas Wawrinka är klar favorit inför den andra omgången i ATP Madrid när argentinaren Guido Pella står för motståndet den 8 maj 2019.

Annons:

Det var nog inte många som förväntade sig att argentinaren Guido Pella skulle studsa upp och vinna mot Daniil Medvedev i den första omgången av ATP Madrid. Men faktum är att det egentligen – sett till hur argentinaren brukar prestera – är rätt rimligt att han inleder turneringen bra. Med det sagt orkar han sällan hela vägen.

Nu stöter han dessutom på en riktig tungviktare i den andra omgången. Visst, ingen kan påstå att Stanislas Wawrinka är samma spelare som för ett par år sedan. De senaste säsongerna har kantats av dålig form, många skador och riktigt svag motivation. Vem är inte trött på att se schweizarens olika bottennapp i de mest obskyra tävlingar?

Med det sagt är det nu grussäsong och där vet vi att Stan Wawrinka trivs allra bäst. Rimligen har han också siktet inställt på Franska Öppna där chanserna på en titel är små, men där chansen att gå långt bör vara relativt god. Det är en spelare med en otrolig högstanivå. Den potentialen han har i sina grundslag saknar närmast motstycke i tennisvärlden. En helt fantastisk bollträff när han är som bäst.

Nu blir det en vinst

Med det sagt har Stanislas Wawrinka åter spelat sparsamt under vårsäsongen och har faktiskt bara spelat totalt sju matcher på ATP-touren senaste två månaderna. Det bottnar dels i att han åkt ut tidigt i Miama Open, men det är också för att ser ut att sikta på att spela max två turneringar per månad. Då går det rätt långt mellan matcherna.

Spelet har på intet sätt varit imponerande under inledningen på grussäsongen, men det finns mer potential i den här spelaren och när vi nu närmar oss Franska Öppna räknar vi med att han steppar upp.

Guido Pella då? Jo, han har ett par helt okej turneringar bakom sig och åker sin vana trogen ut efter ett par omgångar. Det ska sägas att han ofta är bra i ett par omgångar, lite beroende på lottning, men sen räcker han inte till. Stanislas Wawrinka är precis det motståndet som brukar bli för tufft.

Stanislas Wawrinka vinner spelas till 1,67 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Stanislas Wawrinka vinner
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 12:00, onsdag 8/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo