Speltips inför Sverige – Lettland 11/5: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2017

Det blir fullt fokus på målmarknaden inför Tre Kronors fjärde match i VM-turneringen. För motståndet står ett till synes formstarkt Lettland, som hoppas knipa en fjärde raka seger här.

Hockey-VM har fått upp farten och nu väntar Tre Kronors fjärde match i turneringen. Det svenska hockeylandslaget har inlett turneringen med tre tuffa matcher och har i ärlighetens namn sett lite småskakiga ut.

Det har tyvärr inte varit fullt så övertygande som förhoppningarna var innan turneringen. Med en så pass stark trupp, med flera tongivande NHL-spelare som en del av laget, var det svårt att inte ha stora förväntningar. Å andra sidan finns det mycket kvar att spela av den här turneringen och det är inte än som det ska se klockrent ut.

Nu väntar dessutom en drös matcher mot lite sämre motstånd. Först ut är Lettland, ett lag som visserligen ligger klart före Sverige i gruppens tabell efter sina tre raka vinster. Sverige har förlorat mot både Ryssland och USA, men tagit en vinst mot Tyskland, så här långt. Det gör att poängskörden är snål och behovet av poäng stort.

Lettland är inte att leka med

Visst, det här är troligen det på pappret svagaste motståndet hittills, även fall även tyskarna ligger i en helt annan division än Sverige rent truppmässigt. Det ska dock sägas att Lettland har imponerat under inledningen av turneringen och faktiskt tagit tre raka vinster. Dessa vinster har i för sig kommit mot Italien, Slovakien och Danmark. Det är gruppens tre klart sämsta lag.

Hur som helst är det här en stark som fyllt laget med självförtroende och vi vågar räkna med att de kommer in med pondus till matchen mot Sverige. I förra årets VM-premiär förlorade letterna till exempel bara med 2-1 mot ett trögstartat Sverige. Året innan vann Tre Kronor dock med hela 8-1.

Den här gången är känslan att vi hamnar någonstans mittemellan. Vi har ett Sverige som snubblar runt och letar efter sitt spel, där offensiven sett ganska vass ut i två raka matcher, men där defensiven darrar betänkligt. På andra sidan har vi ett Lettland som är fyllda med självförtroende och som inte har något som helst att förlora. Det är faktiskt ganska fina förutsättningar.

Över 5,5 mål spelas till 2,10 gånger pengarna hos bet365. Här räknar vi med åtminstone fyra puckar från det svenska laget och om matchbilden blir så pass öppen lär letterna smälla in en eller två de också.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, torsdag 11/5
TV:   cmoresport logo tvfyra logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: