Speltips inför Sverige – Österrike 9/5: Dödar spänningen direkt

Simon Pålsson Publicerat: 8 maj 2018

Sverige har verkligen öppnat VM-turneringen starkt och på onsdagskvällen hoppas Tre Kronor fortsätta sin segerrad mot Österrike. Ett självklart favoritskap råder hur som helst.

Tre matcher in i VM-turneringen ser det bra ut för både Tre Kronor och Spelbloggare – som båda två har tre rätt så här långt. Sverige har tre vinster på tre försök och vi har satt tre av tre spel på Sveriges matcher. Det går bra nu.

Förhoppningen är att fortsätta på den inslagna vägen när Tre Kronor på onsdagskvällen tar sig an ett av gruppens klart svagaste motstånd, Österrike. Det här är ytterligare en i raden av matcher där klasskillnaden ska vara tydlig och så här långt har Sverige inte gjort någon besviken vad gäller att beta av matcherna med komfortabla segrar.

Vad som sticker ut så här långt är fortsatt förstakedjan, som fortsätter att leverera i match efter match. Där finns en stark konkurrensfördel, inte minst inför slutspelet där Sverige verkligen ställs på prov. Det som möjligen oroar en aning så här långt är Tre Kronors slappa inställning lite längre in i matcherna, när allting redan är avgjort och det egentligen finns bra lägen att utöka ledningen. Just denna slapphet gör att vi håller oss borta från handikappspelen i ett senare skede av matchen.

Alltid intensiva matchinledningar

I samtliga tre matcher så här långt har Sverige gått ut på isen med fullkomlig energi redan från första stund och därmed dödat spänningen väldigt snabbt. Senast stod det 2-0 redan sex minuter in i matchen och då säger det sig själv att Frankrike, som då var motståndet, får lite halvsvårt att replikera och göra spänning av matchen. Mentalt måste det vara oerhört tungt att inleda så.

Österrike har bara spelat två matcher så här långt och står på två förluster, dels 7-0 mot Ryssland, men också mer imponernade 3-2 (förlust) mot Schweiz. Det är inte fy skam. Mot ryssarna åkte Österrike på en tung start och hade 0-3 mot sig redan efter den första perioden. Klasskillnaden blev stor redan från minut ett och österrikarna hann helt enkelt inte med i tempot.

Därför räknar vi iskallt med att Sverige tillämpar exakt samma taktik här. Med en dags vila i benen finns det inte heller någonting att skylla på, utan vi tänker oss ett Tre Kronor som dödar spänningen direkt mot ett Österrike som inte har tyngd nog att stå emot.

Sverige -1,5 (första perioden) spelas till 2,15 gånger såsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige -1,5 (första perioden)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, onsdag 9/5
TV:    tvtre logo
Stream:    viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: