Speltips inför Sverige – Slovakien 16/5: Lunchmatch väntar

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2017

Redan 12:15 är det nedsläpp i Tre Kronors sista gruppspelsmatch i hockey-VM. För motståndet står Slovakien och här behövs en komfortabel svensk vinst för att gjuta mod i truppen inför slutspelet.

Då återstår plötsligt bara en match i gruppspelet för Tre Kronors del.

Till den här matchen väntas Nicklas Bäckström och Oscar Lindberg kliva in i den svenska matchtruppen. Tillsammans med bland andra Henrik Lundqvist utgör dessa den grupp NHL-spelare som går att räkna till totalt 19 stycken i den svenska truppen. Inte illa alls.

Dessvärre ser spelet fortsatt krampaktigt ut för svensk del, varpå de här nya tillskotten av offensiv energi kan vara guld värda. Med tanke på att slutspelet står för dörren är det hög tid att höja sig. Med Nicklas Bäckström i laget lär det svenska powerplay-spelet ta ett nödvändigt steg i rätt riktning.

Slovakien kan få sota

Det här är med andra ord den första matchen när Sverige väntas spela med bästa möjliga lag. Nicklas Bäckström, Henrik Lundqvist och Oscar Lindberg – den energiska forwarden från New York Rangers – anlände alla tre sent och tillför på varsitt håll en väldig spets. Välbehövligt.

Slovakien har haft det tungt sedan 3-2-vinsten mot Italien i premiär. Idel förluster och mot det lite tyngre manskapet – USA och Ryssland – har det blivit klara förluster med 6-0 respektive 6-1. Nu vågar vi inte lita på att segermarginalen blir fullt så stor när det är Sveriges tur, men visst borde det bli en komfortabel vinst här?

Nicklas Bäckström väntas vara mycket spelsugen och det kan räcka långt. Tre Kronor vill gärna följa upp den slarviga sistaperioden mot Danmark senast med en komfortabel seger här, det vågar vi lova. Det behövs om inte annat innan slutspelet, för att gjuta mod i truppen.

Sverige -2,5 spelas till 1,70 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige -2,5
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  12:15, tisdag 16/5
TV:   tvfyra logo cmoresport logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: