Speltips inför Sverige – Tjeckien 6/5: Riktig VM-utmaning

Simon Pålsson Publicerat: 5 maj 2018

Sverige öppnade VM-äventyret på allra bästa sätt genom att slå Vitryssland med hela 5-0. Nu väntar en tuffare utmaning i form av Tjeckien, en match som Tre Kronor dock ska slå.

Det blev gladhockey och en riktig klang- och jubelföreställning redan i VM-premiären för svensk del. Tre Kronor spelade då mot Vitryssland i skrytbygget Royal Arena i Köpenhamn, dit många blågula supportrar dessutom hade letat sig för att stötta sitt lag.

Sverige vann efter en mycket stark prestation med hela 5-0 och matchen i sig gav många härlgia svar inför fortsättningen. Dels var Sverige, som vi förutspådde i vår analys inför matchen, väldigt heta på gröten redan från nedsläpp och såg till att gå upp till 2-0 redan i den första perioden. Dessutom var det många spelare som imponerande, där förstakedjan med Rickard Rakell, Mika Zibanejad och Mattias Janmark verkligen stack ut. Det bådar gott inför framtiden.

Det skadar inte heller att Magnus Hellberg fick hålla nollan mellan stolparna och så här i efterhand finns det faktiskt inte mycket att klaga på. Det är lätt att tycka om detta Tre Kronor, som nu kan gå in i match två mot Tjeckien med huvudet högt.

Ett tidigt speltips

Tjeckien å sin sida har i skrivande stund inte inlett sin VM-resa än utan kommer att spela sin premiär först på lördagskvällen, då mot Slovakien. Det blir en tuff utmaning, men tjeckerna är solklara favoriter på förhand och bör lösa den segern. I andra omgången, med 17-18 timmar vila i benen, väntar dock ett betydligt tuffare motstånd i form av Sverige.

Visst, det finns ett värde i att invänta lördagens sena match mellan Tjeckien och Slovakien för att verkligen känna av var tjeckerna står just nu. Å andra sidan är Sverige ett betydligt bättre lag – både vad gäller kollektivet och spelare för spelare – varpå Tre Kronor rättmätigen får ses som favoriter. Med en stark premiär i ryggen finns det inte heller särskilt mycket frågetecken kring Tre Kronor, där premiärskadade Johan Larsson till och med väntas bli spelklar redan till söndagens match. Om allting vill sig väl. Det var helt enkelt ingen hjärnskakning som han åkte på mot vitryssarna.

Det finns hur som helst också ett värde i att kliva in tidigt på vårt speltips. Om tjeckerna gör en svag insats kommer förmodligen oddset på Sverige att sjunga radikalt och det undviker vi gärna. Oavsett Tjeckiens resultat på lördagskvällen ska Sverige lösa det här. Det tycker vi bestämt.

Sverige vinner (ordinarie tid) spelas därför till 1,81 gånger såsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, söndag 6/5
TV:   tvtre logo
Stream:   (Jämför alla odds)

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: