Speltips inför Tjeckien – Kanada 5/5: Ett bra premiärkalas

Simon Pålsson Publicerat: 3 maj 2017

Det är som uppdukat för underhållning när Tjeckien och Kanada drabbar samman i den första omgången. Hockey-VM har alla förutsättningar att bjuda på en rad intressanta matcher och det här kan bli en av dem.

Det spelas ett gäng intressanta matcher i den första omgången av hockey-VM. En av matcherna som sticker ut lite så här på förhand är den mellan svårplacerade Tjeckien och favoriten Kanada.

Det här är två lag som har kapaciteten att bjuda på minst sagt fartfylld ishockey, där Tjecken i stunder spelar på en nivå som gör att laget borde kunna vara med och slåss om medaljer. 8-4-vinsten mot Sverige under Euro Hockey Tour för någon vecka sedan vittnar ändå om en viss offensiv kraft.

Truppen som tjeckerna har med sig till turneringen är starkt betonad av europeiska spelare, med KHL och andra europeiska topplag som klar bas. Det finns också en klar betoning av ganska etablerade spelare och en relativt hög medelålder. Det är inte alls samma ungdomliga stuk som på exempelvis den amerikanska VM-truppen. Det bör vara en fördel rent erfarenhetsmässigt.

Kanada med extrem offensiv kraft

Precis som vanligt mönstrar det kanadensiska laget en mycket stark trupp. Kanadensarna har en stark benägenhet att komma och representera sitt landslag. Precis som så många gånger för är truppen fylld av spelare som under säsongen spelat i NHL-lag som haft det lite tyngre och som gärna gör något lite roligare.

Det betyder å andra sidan inte att det saknas kvalité, snarare tvärtom. Det finns individuell skicklighet både på back- och forwardssidan. Om alla bitar faller på plats är det självklart att kanadensarna blir svårstoppade i turneringen.

Rollen som favoriter får laget också ta sig i den första matchen mot Tjeckien. Känslan är dock att tjeckerna har goda möjligheter att göra ett visst målmässigt avtryck här. Det lär bli en allmänt öppen historia och det är också i den hypotesen vi tar avstamp när vi presenterar vårt speltips.

Över 5,5 mål spelas till 1,92 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, fredag 5/5
TV:    tvtolv logo  cmorelivetva logo
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: