Speltips, Kalmar FF – Malmö FF 19/3: Äntligen gräs i semifinalen

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2016

Lukten av gräs är äntligen tillbaka när semifinalen i Svenska Cupen mellan Kalmar FF och Malmö FF står på schemat. Spelbloggare.se presenterar två speltips från matchen.

Då har vi äntligen kommit fram till semifinalerna i årets upplaga av Svenska Cupen. Som om det inte vore nog med det – nu ska vi äntligen få se en match på gräs igen. Kalmar FF tar nämligen emot Malmö FF hemma på Guldfågeln Arena, vars gräsmatta blivit hyllad som en av de bästa i svensk fotboll i flera år.

Att vara tillbaka på gräs är någonting som alldeles uppenbart även glädjer spelarna. Malmö FF:s lagkapten och offensiva hänförare Markus Rosenberg har inte gjort en hemlighet av sin avsky mot plastbaserat underlag. Därför var det heller inte konstigt att han sprang runt med ett leende på läpparna när laget drog igång grästräningen tidigare i veckan.

Om vi ska vara helt ärliga är det inte bara psykologiskt för Markus Rosenberg. Anfallarens spel blir alltid ett par snäpp bättre på gräs, inte minst då han är fullt motiverad på det underlaget. I tidigare matcher i år, när det alltså varit tal om konstgjort underlag, har Markus Rosenberg sett omotiverad ut och dessutom bara orkat 60-70 minuters spel då kroppen tagit stryk. Vi litar med andra ord på att han är extra taggad till den här matchen.

Rasmus Elm ger Kalmar ny dimension

Kalmar FF har imponerat under inledningen på Svenska Cupen. I gruppspelet tog laget tre raka segrar, trots att man stötte på tufft motstånd i form av IF Elfsborg. I kvartsfinalen hade Kalmar svårt att få hål på Helsingborgs IF, men efter 120 minuters fotboll tog de sig vidare efter att ha prickat in fem av fem straffar i straffläggningen.

Vad som går att notera så här långt är att Rasmus Elm, som nu alltså är tillbaka från sin mystiska sjukdom, har adderat en ny dimension till Kalmars spel. Vi är många som känner till Rasmus Elms fulla potential och när han nu börjar närma sig den är han en stor tillgång för sitt lag.

Med tanke på att Malmö FF, med Oscar Lewicki och nyförvärvet Anders Christiansen, också visat sig starka just på mitten kan vi tänka oss att matchen i mångt och mycket avgörs där. Kan Malmö FF radera ut Rasmus Elm och koppla greppet redan på mittfältet?

Två speltips från semifinalen

Efter att ha studerat oddsen inför den här matchen har vi hittat två spel som vi tycker är värda att spela. Det finns ett par anledningar till det, men vi håller trots att gästande Malmö FF som favoriter i den här matchen.

På det hela taget är skåningarna ett bättre fotbollslag, inte minst spelare för spelare. Jo-Inge Berget, Vidar Örn Kjartsson och den nu extra motiverade Markus Rosenberg är en offensiv trio som saknar motstycke i svensk fotboll. Därtill är Malmö FF i stort behov av att vinna cupen för att nå ett europeiskt kval till sommaren. Det är visserligen någonting som gäller även för Kalmar FF, men i ärlighetens namn befinner sig de båda klubbarna i lite olika fas. Att missa Europa vore en betydligt hårdare smäll för Malmö FF, som spenderat de två senaste åren i Champions League.

Vårt första speltips blir därför det raka spelet på Malmö FF. Hos Betsson får vi 1,98 gånger pengarna på den raka tvåan och det tycker vi är bra. Närmare dubbla degen känns som någon tiondel för högt.

Vårt andra speltips blir på en målskytt. Markus Rosenberg har inte gjort mål i någon tävlingsmatch under 2016 och är garanterat motiverad att göra sitt första cupmål för säsongen på en fin gräsmatta. Där vet vi att han trivs extra bra. Därför spelar vi Markus Rosenberg målskytt (ordinarie tid) till 2,55 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Malmö FF vinner (ordinarie tid)
Speltips 2: Markus Rosenberg målskytt (ordinarie tid)
Odds:  1,98 / 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  13:30, lördag 19/3
TV:    svtett logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar FF  4,20 expekt logo
Oavgjort  3,70 unibet logo
Malmö FF  1,98 betsson logo
Över 2,5 mål  1,88 expekt logo
Under 2,5 mål  2,04 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: