Speltips, Kanada – Sverige 19/5: Skarpt läge för Tre Kronor

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2016

Kanada åkte på en tung förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Finland, men trots den käftsmällen bör kanadensarna ses som klara favoriter i matchen mot Sverige. Tre Kronor har sett dåliga ut under egentligen hela VM-turneringen.

Dags för kvartsfinal i ishockey-VM och om det någon gång är läge för Sverige att steppa upp är det nu. Tre Kronor har sett otroligt tama ut under gruppspelet och bör med det här i åtanke inte ha mycket att sätta emot mot de tunga motståndarna.

Pär Mårts har på sluttampen av sin era som förbundskapten inte alls lyckats med att få ihop gruppen. Visst, Sverige har inte det mest stjärnspäckade laget och det finns viss anledning att vara besviken på antalet NHL-spelare som har masat sig över Atlanten för att spela för sitt land.

Men när truppen består av så få stjärnspelare blir kollektivet än viktigare. Då gäller det att spelarna krigar för varandra och för laget. Det har Pär Mårts, spelarna och laget helt misslyckats med att få ihop. Gruppen verkar helt enkelt inte fungera, om vi ska se nyktert på saken. Storförlust mot Ryssland och klar förlust mot Tjeckien i gruppen vittnar om att Tre Kronor hade det tufft mot de stora länderna.

Kanada studsar tillbaka från senast

4-0-förlusten i den sista gruppspelsmatchen mot Finland svider naturligtvis duktigt för Kanada, men laget är betydligt bättre än vad det resultatet visar. Nu gäller det att studsa tillbaka till normal nivå. Att möta Sverige, ett fullt överkomligt motstånd, i kvartsfinalen känns som en gynnsam lottning för kanadensarna.

Sånär som på förlusten i sista matchen har Kanada sett riktigt starka ut under gruppspelet, med idel segrar. Laget har också sprutat in mål framåt och haft en fin förmåga att också täppa till bakåt. Fyra insläppta mål på de sex inledande matcherna är ett fint facit. Att göra 34 mål på samma sex matcher är inte så pjåkigt det heller.

Vi tar för givet att Kanada är åtminstone ett nummer för stort för Sverige här. Därför spelar vi Kanada -1,5 till 1,80 gånger pengarna hos William Hill.

Speltips:

Speltips:  Kanada -1,5
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, torsdag 19/5
TV:    tvfyra logo (TV-tablå)
Stream: 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: