Speltips, Karlskrona – AIK 23/3: Unibet sticker ut

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2016

Det har varit två minst sagt tighta möten mellan Karlskrona och AIK i SHL-kvalet. När det nu är dags för den tredje fighten i matchserien tror vi att trenden fortsätter.

Det råder ingen som helst tvekan om att SHL-kvalet mellan Karlskrona och AIK kommer att bli en rejäl rysare. Det här är två lag som verkligen, verkligen, VERKLIGEN vill nå SHL till nästa säsong. Konstigt vore kanske annars.

Det är också två lag som har steppat upp rejält till följd av det här. Riskminimerandet är på topp, arbetsinsatserna i båda läger är klanderfri och den där offensiva spetsen har funnits där i vissa avgörande moment. Det har dock inte varit tal om särskilt fart- eller målfyllda matcher så här långt. 3-2 efter förlängning i det första mötet och 2-1 till AIK senast.

Att det blir tight och målsnålt är inte allt för ovanligt i så oerhört viktiga matchserien som det här är. Inte sällan blir den första, eller snarare de inledande matcherna, karaktäriserande för hela matchserien. Vi blir inte förvånade om det fortsätter på den inslagna vägen här. Inget lag vill riskera att förlora, det är tydligt.

Spelbolagen tror på mål

Trots den målsnåla trenden på sistone är spelbolagen relativt eniga om att det tredje mötet blir ett målrikt sådant. Den övertygelsen delar inte vi, mycket beroende på de saker vi redan har nämnt här.

Därtill saknar AIK till exempel alltid farliga forwarden Robin Kovacs, som dragit på sig en tre matcher lång avstängning efter huvudtacklingen i det första mötet i den här matchserien. Det är hur som helst ett offensivt avbräck för gästerna.

En annan intressant detalj är att matcher i Karlskrona haft en tendens att inte bli så målrika på sistone. De sex senaste hemmamötena har nämligen slutat med max fem mål för Karlskronas del. AIK har därtill inte spelat en bortamatch med mer än fem mål på mer än fem matcher. Inte heller att förringa.

Med det här i åtanke, samt det faktum att matchserien hittills har bjudit på tighta uppgörelser, tror vi på ytterligare en lite mer målsnål historia. Det kan säkert bli upp till fyra eller fem mål, men hos Unibet får vi 1,67 gånger pengarna på under 5,5 mål i matchen (ordinarie tid). Det känns anmärkningsvärt högt och vi tvekar inte en sekund.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 23/3
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlskrona  1,80 titanbet logo
Oavgjort  4,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
AIK  3,85 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,66 unibet logo
Under 4,5 mål  2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: