Speltips, Kukushkin – Monfils 18/6: Bra betalt trots klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 17 juni 2015

Andra veckan på grässäsongen har tagit fart på allvar och vi närmar oss kvartsfinalerna. 17:30 när Monfils tar sig an Kukushkin i ATP Halle litar vi på fransmannens gryende form.

Vi har varit inne på det många gånger och vi nämner det igen. Wimbledon, av många ansedd som den mest anrika tennisturnering i världen, närmar sig med stormsteg och världseliten preparerar sig nu för fullt. Det råder ingen som helst tvekan om att fokus nu ligger på att vässa formen, både när det kommer till spelet och anpassningen till underlaget.

En outsider som ofta nämns i anslutning till stora turneringar är Gael Monfils. Fransmannen har visserligen aldrig tagit sig till en stor final, men han har en erkänd förmåga att hota de stora spelarna och har därför med sig en stor respekt till vilken match han än spelar.

28-åringen laddar upp inför Wimbledon, som alltså drar igång den 29 juni, med att spela ATP-turneringen i tyska Halle. I första omgången fick Lukas Rosol se sig besegrad med klara 2-0 och frågan är om motståndet i omgång 2 inte är snäppet lättare för Monfils?

Formsvag Kukushkin mot svårstoppad Monfils

För i omgång 2 väntar nämligen den kazakstanske 27-åringen Mikhail Kukushkin, rankad 59 i världen. Kukushkin har haft jobbig period bakom sig med en lång rad förluster som inneburit att han tvingas lämna turneringar redan i första omgången.

Den här gången tråcklade han sig förbi Jiri Veseley efter tre tuffa set, men när nu Gael Monfils står för motståndet tror vi att det helt enkelt blir för tufft. Det skiljer visserligen inte jättemånga platser på rankingen, men det är klasskillnad mellan de här spelarna. Nu är i för sig Monfils känd som en ojämn spelare, men när han träffar bollen rätt är han svårstoppad som få andra.

Monfils spelstil öppnar också för breaks och det är sällan vi får se långa set när Monfils spelar. Därför är vi inte intresserade av ett överspel eller raka 2-0 till fransmannen. Istället tycker vi att det bästa värdet finns i Monfils -4,5 game till 2,00 hos ComeOn. Det är ett spel som kan sitta även vid 2-1.

Klasskillnaden, formen och spelstilen talar allt för Monfils och 2,00 känns som bra betalt när allt som krävs är ett break i varje set. Vi tackar och håller tummarna för att fransmannen vaknat på rätt sida. Då får vi alltid njuta av härlig tennisunderhållning nämligen!

Har du missat att registrera dig hos tennisstarka ComeOn? Om du spelar på tennis är ComeOn det perfekta spelbolaget för dig. Klicka här och få en galet bra bonus på 3 000kr nu!

Speltips:

Speltips:  Gael Monfils -4,5 game
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:30, torsdag 18/6
TV / Stream:    cmoretennis logocmorelive logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mikhail Kukushkin  5,45 comeon logo
0-2  1,62 betway logo
Gael Monfils  1,17 comeon logo
Över 21,5 game  1,95 comeon logo
Under 21,5 game  1,91

 

Oddsens motsvarighet i procent: