Speltips, Leganes – Celta Vigo 28/1: Baksmälla att vänta?

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2017

Celta Vigo kommer stärkta av veckans cupsuccé till helgens ligaspel. Risken är dock att baksmällan slår på när laget nu tar sig an svårspelade Leganes.

Den stora frågan inför La Liga-mötet mellan Leganes och Celta Vigo är huruvida gästerna lyckats skaka av sig bakfyllan från veckans cupspel eller inte.

Det var en synnerligen lyckad fylla, om vi nu ska fortsätta med den liknelsen. Laget – som under flera säsonger bevisat sig vara extremt starka i cupspelet – slog ut inga mindre än Real Madrid efter 2-2 i returmötet. John Guidetti spelade för övrigt 89 minuter.

Real Madrid med i stort sett bästa lag på plan åkte alltså ut ur cupen i kvartsfinalen, men frågan är alltså om Celta Vigo kan bygga vidare på det här eller om baksmällan fortfarande sitter i. Inför bortamötet mot Leganes höjer vi åtminstone ett frågetecken.

Leganes har väldigt svårt att vinna

Det stora problemet för nykomlingen Leganes är att vinna matcher. Laget har nu nio raka matcher utan vinst och nedflyttningsplatserna kommer nu obehagligt nära. I skrivande stund har laget fem poäng till godo på Sporting Gijon.

Det ska sägas att laget på sina sju senaste matcher faktiskt kryssat i fem. Det är alltså samtidigt ett svårslaget lag, något som inte minst gäller när de spelar på hemmaplan. Tänk också på att laget besegrade Celta Vigo så sent som i augusti månad, då med 0-1 på bortaplan.

Celta Vigos fina form på sistone – den som kulminerade med cuptriumfen mot Real Madrid – kan mycket väl få ett jobbigt uppvaknande här. Med tanke på att båda lagen är kryssglada spelar vi det raka krysset till 3,25 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor).

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, lördag 28/1
TV:   (TV-tablå) (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: