Speltips, Leksand – Modo 26/3: Vägvisande fjärde möte

Simon Pålsson Publicerat: 25 mars 2016

Leksands IF skakade liv i SHL-kvalet mot Modo med en tung förlängningsvinst senast. Kan laget fortsätta rida på den vågen eller lyckas Modo ta sig i kragen igen?

Den här matchserien såg länge ut att bli en väldigt ensidig historia, med ett Modo som visade sig på tok för bra för Leksand. Efter två matcher hade laget 2-0 i matcher och totalt 9-0 i målskillnaden, och därtill en rejäl dominans rent spelmässigt.

Men Leksand vaknade från de döda senast. Laget tog en tung 2-1 seger på bortaplan och skakade liv i det här mötet – trots att de fick klara sig utan bland andra skadade Simon Erlandsson och Robin Jacobsson. Det visade sig dock inte göra så mycket.

Visst, matchen gick till förlängning och det var små marginaler som avgjorde till slut, men att Leksand överhuvudtaget skakade liv i matchen och matchserien är ett rejält fall framåt. Nu kanske laget rent av kan bli att räkna med?

Modo är trots allt starkare

Det finns en viss skillnad i klass mellan lagen i SHL:s bottenskikt och de i toppen av Hockeyallsvenskan. Leksand slutade dessutom en hel drös med poäng bakom Tingsryd och AIK i den allsvenska tabellen och hör därmed inte riktigt till det yttersta allsvenska toppskiktet.

Laget är väldigt bra i sina bästa stunder och har en högstanivå som absolut platsar i SHL, men sett över en hel säsong eller en hel matchserie ska de inte riktigt kunna mäta sig med ett så stabilt SHL-lag som Modo trots allt är. Modo har varit svaga den här säsongen, men det finns en helt annan stabilitet i det laget.

– Det är irritation i laget över hur vi uppträdde senast och det är bra då det betyder att vi är taggade inför matchen. Men det handlar precis som tidigare att nollställa sig och behålla ödmjukheten då vi vet vad som krävs för seger, säger Modos Andreas Johansson till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Det där håller vi med om. Modo är ett bättre lag och förlusten senast ligger i mångt och mycket på dem själva. Nu tror vi att laget tar sig i kragen och då är de helt enkelt bättre. Därför spelar vi den raka tvåan till 1,88 gånger pengarna hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  Modo vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:30, lördag 26/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksands IF  3,90 unibet logo
Oavgjort  4,30 betsson logo
Modo  1,88 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,70 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: