Speltips, Leksand – Modo 30/3: Ska gästerna säkra SHL-kontraktet?

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2016

3-2 i matcher och matchboll för Modo Hockey. Det är förutsättningarna inför det sjätte mötet i SHL-kvalet mellan Leksands IF och Modo.

Den sjätte matchen i SHL-kvalet mellan Leksands IF och Modo står nu för dörren. Efter att ha gått upp till en 2-0-ledning i matcher och dessutom haft med sig hela 9-0 i målskillnad efter de två första matcherna har Modo släppt in Leksand i den här matchserien igen.

Först gick Leksand upp till 2-2 i matcher, för att i senaste matchen förlora med hela 7-1 i Övik. Då var Modo plötsligt tillbaka i gammalt gott slag och laget har nu lagt upp för att säkra SHL-spel till nästa säsong.

I skrivande stund har laget två försök att göra så. Först i Leksand under onsdagen och två dagar senare, hemma i Övik, om det skulle skita sig. Vår känsla är dock att luften kan ha gått ur Leksand nu, samtidigt som Modo äntligen hittat tillbaka till det vägvinnande spelet som fullkomligt körde över Leksand i de två inledande matcher.

Leksand är ett par klasser sämre

Om vi ska se helt nyktert på saken är Leksand ett svagare hockeylag än Modo. I enstaka matcher, och speciellt om matchbilden närmar sig den som Leksand önskar, kan laget dock hota Modo på allvar.

Signifikativt för de två segrar som Leksand tagit är dock hur matcherna har sett ut. Mycket kamp, mindre skönspel och ett Modo som inte riktigt kommer till. Om lagen får veckla ut den fulla vingbredden är det inget snack om att Modo är det starkare laget.

Visst, i en sjätte och potentiellt avgörande match kommer hemmalaget Leksand naturligtvis ge allt och lite till, det råder det ingen tvekan om. Känslan är dock att luften kan ha gått ur Leksand lite, samtidigt som Modo fått en rejäl skjuts i både energi och motivation nu. En enda seger krävs för att laget ska vara klara för SHL till nästa säsong.

Med tanke på att Modo därtill är ett bättre lag rakt igenom – om än inte mycket i vissa delar och sekvenser av spelet – tror vi på en bortaseger här. Hos TitanBet betalar den raka tvåan 1,80 gånger pengarna och det tycker vi är bra valuta för pengarna.

Speltips:

Speltips:  Modo vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 30/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksands IF  3,90 unibet logo
Oavgjort  4,40 nordicbet logo
Modo  1,80 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,80 unibet logo
Under 4,5 mål  2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: