Speltips, Leksand – Mora 18/11: Skrällvärde i Daladerbyt

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2015

Onsdagen bjuder på ett hett Daladerby mellan Leksands IF och Mora IK. Det hockeyallsvenska mötet gäller med andra ord mer än bara tre väldigt viktiga poäng i bottenstriden.

Det är dags för ett hett hockeyallsvenskt möte i Dalarna. Derbyt mellan Leksands IF och Mora IK kommer att spelas under onsdagskvällen och så här på förhand är det ett väldigt viktigt möte i botten av tabellen.

Båda lagen har haft mardrömsliknande säsonger så här långt, med sex respektive sju segrar på 22 spelade matcher. Inför säsongen hade båda en uttalad ambition att blanda sig i toppstriden, men i skrivande stund handlar allting istället om att hålla sig över vattenytan.

Inför det här heta mötet har både Leksand och Mora haft det väldigt tufft en längre period. Hemmalaget kommer till den här matchen med blott två segrar på de åtta senate matcherna. I övrigt har laget förlorat två matcher i förlängning. Det imponerar inte direkt.

Lika tufft för gästerna

För gästernas del ser det heller inte särskilt lovande ut. En seger på de åtta senaste matcherna. Därutöver har det blivit sex förluster och en övertidsförlust. Ett fullkomligt genomuselt facit.

Spelbolagen håller, trots att båda lagen är ungefär lika formsvaga, hemmalaget som klara favoriter i det här mötet. Det gör att oddsen på bortalaget skjutit i höjden och det är också där vi hittar värde inför matchen. Det här kan i ärlighetens namn gå hur som helst. Lagen är dessutom väldigt jämna i den inbördes statistiken.

Mora vann för övrigt det första derbyt för säsongen, efter 2-1 på hemmaplan. Det psykologiska övertaget från den segern skadar inte heller att ta med sig in till den här matchen, som alltså blir säsongens andra Daladerby.

Ja, som ni hör kan det här gå hur som helst. Hos Unibet får vi dock smått otroliga 2,90 gånger pengarna på Mora IK +0.0 asian handicap (samma sak som draw no bet) och det måste helt enkelt spelas. Hemmalaget är favoriter, men inte alls i så stora som oddsen ger sken av. Vi passar på.

 

Speltips:

Speltips:  Mora IK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 18/11
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksands IF  1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,50 betway logo
Mora IK  3,85 betsson logo
Över 4,5 mål  1,77 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,05 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: