Speltips, Leksand – Mora 22/2: Det är derbydags igen

Simon Pålsson Publicerat: 21 februari 2016

Då är det äntligen dags för ett Daladerby igen. Den här gången spelas derbyt i Tegera Arena, men oavsett var det spelas så blir möten mellan Leksand och Mora alltid intressanta.

Måndagen bjuder inte på några matcher från SHL, men för den som älskar svensk ishockey finns det ingen anledning att misströsta ändå. Hockeyallsvenskan bjuder nämligen på full omgång, där Daladerbyt mellan Leksand och Mora naturligtvis sticker ut lite extra.

Det här är ett möte som blivit mycket haussat de sista säsongerna. Bland annat spelades det senaste derbyt i Globen inför rekordpublik, någonting som bevisar vilket intresse och drag det finns kring de här båda föreningarna.

Leksand kommer till matchen med en fin trend i ryggen. Lagets fem senaste matcher har varit väldigt bra och sånär som på den snöpliga uddamålsförlusten mot AIK tidigare i veckan har laget också tagit full topp. Trots att Leksand bara ligger fyra i tabellen råder det ingen tvekan om att laget har en hög högstanivå – när de väl prickar rätt i sina prestationer.

Mora skuggar Leksand i tabellen

Det skiljer visserligen två placeringar i tabellen, men i poängkolumnen skiljer det bara en ynka poäng mellan de här båda lagen. Det betyder att Mora kan segla förbi Leksand i händelse av en seger i Daladerbyt, någonting som såklart adderar en extra krydda till matchen.

Gästerna är också inne i en väldigt bra trend och har fem raka övertygande segrar med sig till Daladerbyt. Det är uppenbart att laget har en väldigt fin offensiv när allting fungerar som det ska, vilket det också har gjort på sistone.

Vad som är verkligt intressant är att de här lagen så gott som alltid spelar väldigt tighta matcher mot varandra. Det är sällan vi får se stora segrar och det är än mer sällan vi får se mycket mål. Det har till exempel inte blivit mer än fem mål i något av de tio senaste Daladerbyna. Fokus på kamp och ett konstant krig om varje centimeter på isen präglar istället matcherna.

Därför är vår känsla att vi får se en tight historia den här gången också. Leksand är dessutom starka defensivt, inte minst på hemmaplan. Hos 10Bet får vi närmare dubbla degen – 1,96 – på under 5 mål i matchen och det lockar starkt. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 22/2
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksands IF  1,86 nordicbet logo
Oavgjort  4,40 betrally logo
Mora IK  3,50 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,60 betsson logo
Under 4,5 mål  2,25 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: